Rămâi conectat

Actualitate

Șeful ANAF: De la 1 ianuarie 2017, nu mai primim declarațiile pe hârtie dacă acestea se pot depune și online

Ziarul Unirea

Publicat

în

anaf-570x330Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) nu va mai primi, începând cu data de 1 ianuarie 2017, pe hârtie, nicio declarație care se poate depune online, a declarat, vineri, 23 septembrie,  președintele instituției, Dragoș Doroș, în cadrul unei conferințe pe teme de contabilitate.

„Vrem să implementăm un dialog informatic cu contribuabilii. De la 1 ianuarie 2017, nu vom mai primi pe format hârtie nicio declarație care se poate depune online. Am constatat că există o oarecare rezistență a profesioniștilor în a le depune online. Spre exemplu, Declarația 112, privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate, în anumite zone din țară se depune încă pe hârtie în proporție de 40%”, a explicat Doroș, citat de Agerpres.

Președintele ANAF a precizat că, în luna iulie, a fost derulat un exercițiu în București pentru a forța contribuabilii să depună declarațiile online. „În iulie am făcut un exercițiu la București și nu le-am mai primit pe hârtie. Rezultatul a fost că nu au mai fost depuse”, a subliniat Doroș.

Acesta a precizat că măsura vizează 6—7 declarații pentru care ANAF începe comunicarea către contribuabili, inclusiv la ghișeu, cu privire la depunerea online a respectivelor documente.

Potrivit lui Doroș, costurile acestei proceduri sunt foarte reduse (cu certificatul digital) și ar putea fi chiar zero. „Ne-am gândit să finanțăm noi acest cost pentru un anumit tip de contribuabili”, a mai spus Doroș.

 sursa: Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea