Rămâi conectat

Politică Administrație

Ședință organizatorică la MAI în contextul alegerilor locale parțiale din 11 iunie. Se vor alege noi primari în 49 de localități din țară, printre care și comuna Horea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, a convocat, marți, prima ședință a Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor locale parțiale din 11 iunie 2017, transmite Prefectura Alba.

Procesul electoral se va desfășura în 49 de localități din 32 de județe ale țării, respectiv, în 14 municipii și orașe și în 35 de comune. Municipiile în care se organizează alegeri locale sunt: Craiova, (jud. Dolj), Târgu-Jiu (jud. Gorj), Roman (jud. Neamț), Moinești (jud. Bacău) și Lupeni (jud. Hunedoara).

În județul Alba, se va alege un nou primar în comuna Horea,  în locul lui Corneliu Olar, în prezent deputat. După plecarea acestuia în capitală, în locul său a rămas interimar, Marin Nicola. Acesta din urmă este şi propunerea PNL pentru alegerile anticipate, iar de la PSD candidatul este Florin Ispas Neag. ALDE Alba nu are candidat propriu și va susține candidatul PSD.

Ministrul afacerilor interne le-a transmis tuturor celor prezenți că obiectivul principal al MAI este organizarea unor alegeri corecte, în legalitate și transparență”.

”Cetățenii din 49 de localități din țară vor merge pe 11 iunie 2017 la vot pentru a-și alege primarii. Pentru ca aceste alegeri să se desfășoare fără probleme, urmărim realizarea corectă și la timp a tuturor acțiunilor de pregătire a alegerilor și asigurarea unui climat de siguranță pe întreaga perioadă electorală”, transmite MAI.

Conform competențelor legale, Ministerul Afacerilor Interne va asigura realizarea la termen a acțiunilor din calendarul organizatoric și asigurarea climatului de siguranță pe întreaga perioadă electorală.

Și la aceste alegeri va fi asigurată înregistrarea audio-video a procedurilor realizate de la încheierea votării și până la părăsirea localului secției de vot de către membrii biroului electoral al secției de votare. Totodată, după terminarea votului, ștampilele cu mențiunea VOTAT vor fi introduse în plicuri transparente, prevăzute cu un sistem de sigilare care să nu permită desfacerea decât prin rupere, împiedicând, astfel, utilizarea ștampilelor pe parcursul procedurilor de numărare a voturilor.

La ședința Comisiei Tehnice Centrale au participat, în sistem de videoconferință, prefecții din județele implicate în procesul electoral din 11 iunie a.c..

De asemenea, în cadrul acestei întâlniri au luat cuvântul vice-președintele AEP, domnul Marian Muhuleț și directorul STS, general Marcel Opriș.

În cadrul videoconferinței, ministrul Carmen Dan, a solicitat informații suplimentare prefecților din județele Bacău, Neamț, Vaslui, unde s-au înregistrat efecte ale fenomenelor meteorologice periculoase la sfârșitul săptămânii trecute, asigurându-se că sunt în derulare activitățile de evaluare a pagubelor.

Totodată, în cazul situației înregistrate în localitatea Alunu din județul Vâlcea, unde o haldă de steril dislocată pune în pericol 5 gospodării, prefectul județului se află la fața locului urmând să se dispună măsuri de evacuare preventivă a respectivelor familii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea