Rămâi conectat

Curier Județean

Şedința extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba. Pagube de 3321,39 mii lei înregistrate în judeţ în intervalul 16 – 23 iunie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Marți 25 iulie a.c. s-a desfăşurat  şedința extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba când s-a prezentat Raportul de sinteză privind apărarea împotriva inundațiilor, ghețurilor, accidentelor la construcții hidrotehnice și secetei hidrologice din județul Alba, în perioada 16-23 iunie 2017 și proiectul de hotărâre pentru aprobarea Raportului de sinteză privind apărarea împotriva inundațiilor, ghețurilor, accidentelor la construcții hidrotehnice și secetei hidrologice din județul Alba, în perioada 16– 23 iunie 2017.

De asemenea  a fost prezentat Regulamentul de organizare și Funcționare a CJSU Alba, modificat după ultimele prevederi legislative și după actualizarea grupurilor de suport tehnic, împreună cu proiectul de hotărâre pentru adoptarea Regulamentului de organizare și Funcționare a CJSU Alba.

Precipitațiile căzute în perioada 16-23 iunie 2017 au determinat scurgeri importante pe versanți, activarea unor torenți, viituri rapide pe pâraie și unele cursuri mici de ape necodificate și nesupravegheate hidrometric. De asemenea, s-au înregistrat și creșteri de niveluri și debite pe râurile mici din zona Munților Apuseni – afluenții de dreapta ai Mureșului și ai Arieșului. Ca și consecințe ale acestor fenomene, au fost afectate unele gospodării ale populației, o parte a rețelei rutiere, terenuri agricole și alte obiective pe teritoriul județului Alba.

Nu s-au înregistrat victime umane ca efect al fenomenelor hidrometeorologice periculoase. Nu există lucrări de apărare în zonele calamitate, prin urmare nu au fost afectate lucrările cu rol de apărare din administrarea S.G.A. Alba. Fluxul informaţional între Comitetele locale şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a funcţionat în general bine.

În urma constatărilor în teren a comisiilor de specialitate numite prin ordinul prefectului Dănuț Emil Hălălai, a fost întocmită situaţia pagubelor materiale produse în judeţul Alba ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice periculoase înregistrate în perioada 16 – 23 iunie 2017. Totalul pagubelor înregistrate în județul Alba în perioada 16 – 23 iunie 2017 este de 3321,39 mii lei. În urma aprobării Raportului de sinteză privind apărarea împotriva inundațiilor, ghețurilor, accidentelor la construcții hidrotehnice și secetei hidrologice din județul Alba, în perioada 16-23 iunie 2017, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență se propune alocarea din Fondul de intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului a sumei în valoare totală de 2.746,11 mii lei, petru administratorii obiectivelor afectate și ordonatorii de credite.

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea