Rămâi conectat

Ştirea zilei

Secțiile de Cardiologie și Interne ale Spitalului din Alba Iulia, modernizate de CJ Alba în asociere cu Compania Transavia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Compania Transavia și Consiliul Județean Alba investesc 600.000 de euro în secțiile de Cardiologie și Medicină internă ale Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia.  

inaugurare Chirurgie01Secțiile Cardiologie și Medicină internă vor beneficia de reparații capitale, lucrările urmând să înceapă în anul 2017. Potrivit unui proiect de hotărâre care va fi supus aprobări în ședința CJ Alba de joi, valoarea totală a investiției pentru cele două secții se va ridica la 2.685.000 de lei, dintre care 600.000 de lei reprezintă contribuția companiei Transavia. Termenul de execuție va fi de 16 luni, iar licitația va fi organizată în următoarea perioadă.

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, ec. Nicoleta Coșarcă, a declarat că secțiile vor beneficia de reparații capitale, urmând să fie renovate saloanele, holurile și băile, iar mobilierul va fi schimbat, pacienții urmând să beneficieze de condiții hoteliere.

O asemenea reparație capitală s-a realizat și la secția de Chirurgie a Spitalului din Alba Iulia.

Secţia de Cardiologie este una dintre cele mai solicitate compartimente ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. Secţia dispune de două compartimente, primul dintre acestea, este Unitate de Supraveghere și Tratament Acut al Cardiacului Critic, (USTACC) și are 10 paturi unde sunt internaţi pacienţii care vin în stare gravă şi care au nevoie de îngrijire specială pentru a le fi salvată viaţa. Cea de-a doua secţiune are 40 de paturi şi deserveşte atât pacienţii care au ajuns la spital în stare critică şi au fost stabilizaţi cât şi pacienţii cu diagnostic de boală cronică.

Secţia Interne a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia are 44 de paturi pentru spitalizare continuă, dintre care 32 pentru interne şi câte şase pentru Compartimentul de Pneumologie şi Compatrimentul de Reumatologie. Secţia este situată la acelaşi nivel cu Secţia de Cardiologie iar gărzile sunt comune, patologia preponderentă tratată în Scţia de Interne fiind de natură cardio-vasculară. Secţia dispune de monitor pentru investigaţii cardio, injectomate, defibrilator pentru urgenţe majore, iar în Compartimentul de Pneumologie de un aparat bronhoscop modern pentru explorări funcţionale respiratorii. De asemenea, pacienţii cu afecţiuni respiratorii pot beneficia şi de tratament cu aerosoli.

Transavia, cel mai mare producător de carne de pasăre din România, a mai sponsorizat secția de chirurgie și urologie cu 400.000 de lei, respectiv secțiile de urgențe și oncologie, fiecare cu câte 50.000 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea