Rămâi conectat

Politică Administrație

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Ioan Uțiu, noul președinte al PLR Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma ședinței biroului politic central al Partidului Liberal Reformator (PLR) din 03.06.2015 dl. Col. (r) Ioan Uțiu  a fost confirmat ca președinte al filialei județene Alba. Domnul Ioan Uțiu îndeplinește în acest moment funcția de Secretar de Stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, calitate în care răspunde de mai multe domenii de mare importanță – industria alimentară, cercetarea agricolă, pescuitul și acvacultura, zona montană, protecția antigrindină ș.a.

Din cauza stării extrem de dificile în care se află cercetarea științifică agricolă, domnul Ioan Uțiu a propus și promovat proiectul ”Pactul național pentru cercetarea agricolă”, proiect apreciat de forurile științifice românești – Academia de Științe Agricole și Silvice, institute și stațiuni de cercetare – și prezentat, cu ocazia unei delegații în Suedia, la prestigioasa Universitate din Uppsala și la Academia Regală de Științe din Stockholm. Tot în scopul promovării și implementării ”Pactului național pentru cercetarea agricolă”, dl. Secretar de Stat Ioan Uțiu a adresat o invitație rectorilor Universităților de Studii Agricole și Medicină  Veterinară pentru a lua parte la o masă rotundă pe tema ridicării nivelului de pregătire profesională în agricultură și a creșterii interesului pentru domeniul agricol.

Tot sub coordonarea dlui. Secretar de Stat Ioan Uțiu a început să funcționeze și Agenția Zonei Montane, un proiect al reputatului savant român Radu Rey. A fost numită conducerea Agenției și s-au găsit soluții pentru demararea activității acestei instituții care va contribui la dezvoltarea economică și social-educațională a zonelor montane.

UtiuÎn spiritul liberalismului reformator, orientat spre bunăstarea economică, președintele PLR Alba, dl. Ioan Uțiu, a promovat o politică a parteneriatului responsabil în domeniul agriculturii, atât în relația cu investitorii privați dar și între unitățile și instituțiile statului.

”Sunt probleme grave cu care ne confruntăm în economie la nivelul instituțiilor – lipsa responsabilității celor ce administrează bunurile statului, nu urmăresc ceea ce se întâmplă după încheierea parteneriatelor sau a privatizărilor, nu aplică mijloacele moderne în management și urmărirea proceselor economice”, a declarat Secretarul de Stat în MADR dl. Ioan Uțiu (foto stânga).

În perioada  februarie – mai 2015, secretarul de stat în MADR dl. Ioan Uțiu a răspuns la peste 200 de solicitări și sesizări legate de domeniile pe care le coordonează în agricultură. ”M-a bucurat să văd că au venit mulți petiționari din Apuseni, există multe probleme economice specifice moților – pe care numai unul de-al lor le înțelege!”

Comunicat de presă

(V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba Aproape 2 kilometri de străzi urmează să fie modernizate și reabilitate în comuna Sâncel. Primăria a cerut acordul de mediu de la APM Alba pentru proiectul finanțat din bugetul local. „Este un proiect pe care l-am […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea