Rămâi conectat

Ştirea zilei

Se reia transportul de persoane pe traseele neacoperite din Alba. Vezi cui vor fi atribuite și tarifele

Bogdan Presecan

Publicat

în

Livio DarioConsiliul Județean Alba se va reuni joi, 30 ianuarie, în cadrul primei ședințe din 2014.

Unul dintre cele mai importante proiecte care vor fi supuse votului consilierilor județeni este proiectul de hotărare privind aprobarea atribuirii directe a unor trasee neacoperite în prezent de către operatorii de transport şi stabilirea tarifelor de călătorie utilizate de către SC Transervice Apuseni SRL

Serviciul de transport public judeţean de persoane prin curse regulate nu este asigurat pe traseele Abrud Zlatna-Alba Iulia, Abrud-Mogoş-Valea Barnii, Abrud- Bucium-Poieni (Bucium), Abrud-Cimpeni şi Abrud-Buninginea-Vulcan Cotoncu, Aiud- Ponor-Geogel şi Alba Iulia- Ohaba, datorită faptului că operatorii de transport rutier care au prestat serviciul pe aceste trasee au renunţat la licenţele de traseu in cursul anului 2013 sau nu au mai solicitat prelungirea licenţelor de traseu aferente, după data de 30 aprilie 2013, respectiv 31 decembrie 2013.

Primăriile comunelor Mogoş, Bucium, Ponor şi Ohaba au solicitat în mod repetat Consiliului Judeţean Alba măsuri urgente pentru asigurarea transportului public de persoane pe aceste trasee, avand in vedere faptul că un număr important de locuitori ai comunelor respective fac naveta in centrele urbane, unde au locurile de muncă sau unde sunt instituţiile de invăţămant ale căror cursuri le frecventează. Primaria comunei Mogoş semnalează faptul că nemulţumirea cetăţenilor privind nesigurarea transportului public de persoane ar putea degenera in mişcări sociale greu de controlat.

Potrivit legii, Consiliul Județean Alba poate și are obligația de a lua măsuri de urgenţă in cazul unei perturbări a serviciilor de transport sau in cazul riscului iminent de producere a unei asemenea perturbări, măsurile de urgenţă respective luand forma unei atribuiri directe.

SC Transervice Apuseni SRL şi SC Livio Dario SRL, care au participat Ia procedura de atribuire electronică a traseelor judeţene din cursul lunii decembrie 2013, in prezent suspendată prin Sentinţa Tribunalului Cluj nr. 16711/17.12.2013, au fost singurii operatori de transport rutier ce au depus oferte pentru traseele mai sus menţionate. De asemenea administrația județeană a transmis o solicitare și  operatorului de transport rutier SC Excelent Trans, pentru traseul Aiud-Ponor-Geogel, pe care Consilul Judeţean Alba a mai incercat să-l atribuie de patru ori in cursul anului 2013 dar niciun operator de transport rutier nu l-a solicitat, nici măcar in cadrul procedurii electronice de atribuire suspendată prin Sentinţa civilă nr. 16711/17.12.2013 a Tribunalului Cluj.

Operatorii de transport rutier menţionaţi şi-au exprimat disponibilitatea să efectueze serviciul de transport public judeţean de persoane prin curse regulate pe traseele judeţene pe care nu mai este asigurat serviciul de transport public de persoane, astfel:

SC Transervice Apuseni SRL-pe traseele Abrud-Zlatna-Alba Iulia, Abrud-Mogoş-Valea Barnii, Abrud-Bucium-Poieni (Bucium), Abrud-Cimpeni şi Abrud- Buninginea-Vulcan Cotoncu ; SC Livio Dario SRL-pe traseul Alba lulia-Ohaba ; SC Excelent Trans-pe traseul Aiud-Ponor-Geogel.

tarife Apuseni


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională Citește și: Performanță deosebită pentru un elev de clasa a VI-a din Alba Iulia: Stănilă Răzvan, locul I la Olimpiada Micilor Istorici – Faza Județeană și calificare la națională Bordean […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea