Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Școala ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia – o familie unită. Cinci calificări la etape naționale, încă din primul semestru

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Suntem la finele primului semestru al anului școlar 2015-2016. E timpul să facem un bilanț al colaborării frumoase dintre profesori și elevi la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia.

Citește și: Mihai Eminescu data naşterii • Mihai Eminescu biografie pe scurt • Mihai Eminescu opere, cărți, poezi • Mihai Eminescu scurt referat

Elevi olimpiciElevi însetați de cunoaștere, profesori dedicați trup și suflet învățăceilor. Primele concursuri județene din lunile noiembrie și decembrie ale anului școlar în curs le-au adus elevilor de gimnaziu și primele calificări la etapele naționale.

Astfel, la Olimpiada ”Lectura ca Abilitate de Viață” s-au calificat elevele Bozdog Ana (VI A) – nivelul I și Oltean Teodora (VIII A) – nivel II. Olimpiada de Lingvistică a adus locul I elevilor Tunsoiu Antonia (V A),  Giurgiu Costin (VI B) și Indrei Diana (VII C), implicit calificarea la etapa națională a Olimpiadei. Așadar, 5 calificări la etape naționale, încă din primul semestru!

În luna ianuarie a acestui an, la faza locală a Olimpiadei de Istorie (pentru clasa a VIII-a), elevii Lișca Bogdan, Florea Cristina și Florea Cristian din clasa a VIII-a A s-au calificat la faza județeană.

De asemenea, la Olimpiada de Limba și Literatura Română – faza locală, podiumul a fost ocupat de elevii școlii noastre: din cei 43 de participanți, 28 s-au calificat la etapa județeană. Adăugând la aceste reușite si un număr de 73 de elevi din clasele V-VIII cu media semestrială 10, nu putem decât să ne înclinăm cu respect și să spunem: MULȚUMIM, DRAGII NOȘTRI ELEVI, PENTRU CĂ EXISTAȚI ȘI PENTRU CĂ NE ÎNVĂȚAȚI ZI DE ZI CE ÎNSEAMNĂ DĂRUIRE, TALENT ȘI ÎMPLINIRE! Vă mulțumim că mereu spuneți PREZENT! la toate activitățile școlare și culturale (amintim aici frumoasele activități care au încununat comemorarea Marii Uniri, a Zilei Școlii – ziua ”Mihai Eminescu” sau a Unirii Principatelor, dar și implicare în toate proiectele derulate)

Citește și: 15 ianuarie 1850, ziua de naştere a lui Mihai Eminescu, poetul naţional al României

Aceste dovezi ale sufletului pur care se șlefuiește în marea familie a Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” se datorează faptului că elevi și profesori muncesc cot la cot multe ore, măsurate într-un timp al cunoașterii, al informării și al relațiilor interumane, al bucuriei, ascultării și recompensei, uneori al întrebărilor, labirintului și căutării, dar întotdeauna cu viziunea idealului perfecțiunii.

Ca o metaforă definitorie pentru atmosfera de colaborare și unitate, iată câteva gânduri izvorâte din inimile curate ale copiilor: ”Legătura dintre profesor și elev creează prin pasiunea pentru artă, bucuria de a cunoaște, de a aspira asupra încrederii prin dăruire. Munca, inspirația și talentul sunt doar câțiva factori care aduc succesul. .. Se zice că o carte este un bun profesor. Însă comunicarea dă sens existenței, însuflețește viitorul. O inimă care bate mereu are încrederea că nicio luptă nu trebuie pierdută, nimic nu trebuie lăsat nepăsării. Orice moment aduce forța de a dezrădăcina ființa de limite, spre puterea de a ști tot mai mult”. (V.N.)

Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea