Rămâi conectat

Sport

SCM Timișoara – CSU LPS Alba Iulia 40-52 | Debut cu dreptul în noul an, victorie împotriva unei contracandidate

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

csu-lps-alba-iulia-2CSU LPS Alba Iulia a debutat cu dreptul în noul an, tânăra formație pregătită de Nicușor Marcu impunându-se în deplasare, în fieful unei contracandidate la promovarea în Liga Națională, SCM Timișoara, scor 50-42 (11-4, 15-14, 17-6, 9-16).

Vizitatoarele au controlat ostilitățile, fiind extrem de eficiente în defensivă, în două dintre sferturi primind mai puțin de 10 puncte. La pauza mare CSU LPS Alba Iulia a condus confortabil, 26-18 iar în sfertul al treilea, controlat autoritar s-a desprins decisiv. Ultimul parțial a revenit bănățencelor, ce au profitat de relaxarea oponentelor și au mai redus diferența de pe tabelă.

Este cel de-al 8-lea succes din 9 jocuri în Divizia A în acest sezon pentru formația din Cetatea Marii Uniri, care este liderul Grupei a 2-a a eșalonului secund. Și dacă anul precedent a fost încheiat cu un succes cu mari emoții în derby-ul cu Universitatea CSM Oradea, scor 69-67, pe Bega victoria a fost mult mai concludentă, iar CSU LPS Alba Iulia va intra în turneul semifinal cu maximum de puncte posibile realizate împotriva contracandidatelor, având 4 victorii. „Am avut o prestație reușită, cu o apărare eficientă, văzându-se roadele muncii din cantonamentul centralizat. Faza defensivă a funcționat, diferența putea fi mai mare, dar spre final am rulat întregul efectiv. Victoria este extrem de importantă pentru noi, o adevărată gură de oxigen, în contextul punctelor cu care vom intra în turneul semifinal„, a precizat antrenorul Nicușor Marcu.

*Kelly Walter – „double-double”

Kelly Walter, baschetbalista venită din SUA, singura „stranieră” a CSU LPS Alba Iulia a fost MVP-ul întâlnirii, trecându-și în cont un „double-double”, cu 17 puncte înscrise și 13 recuperări.

Pentru CSU LPS Alba Iulia au înscris Kelly Walter – 17 puncte, Alexandra Bobar – 12, Adina Ivașcu – 8, Georgiana Plăvițiu și Iuliana Petrifălean – câte 5, Andreea Fleșer – 4, Alexandra Boțan – unul; au mai făcut parte din lot Florina Rusu, Ionela Țetcu și Teodora Petrescu.

Următoarea partidă este prevăzută luni, 23 ianuarie, la ora 17.00, acasă, în Sala Universității „1 Decembrie 1918”, cu ICIM 2 Arad.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea