Rămâi conectat

Ştirea zilei

Scandalul angajărilor fără concurs, la Spitalul Municipal Aiud: Demisia managerului, neacceptată. Oana Badea vrea să fie demis de Consiliul de Administrație

Dragoş Suciu

Publicat

în

Demisia managerului Spitalului Municipal Aiud, ec. Mircea Nechimiș, ”nu este în conformitate cu prevederile contractului de management”, iar primarul Oana Badea, solicită din nou Consiliului de Administrație al spitalului propunerea de demitere din funcție a managerului.

primaria-aiudInspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă au constat că în Spitalul Municipal Aiud s-au făcut mai multe angajări fără concurs și au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud, iar managerul a ales să-și dea demisia.

”Demisia managerului Spitalului Municipal Aiud nu este în conformitate cu prevederile contractului de management.

Având în vedere prevederile legale și contractul de management al managerului Spitalului Municipal Aiud, primarul Municipiului Aiud, doamna Oana Badea, solicită din nou Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Aiud propunerea de demitere din funcție a managerului.

Potrivit articolului 184, alin.1, lit. m și alin.2 din Legea privind reforma în domeniul sănătății nr. 95/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare, Consiliul de Administrație va înainta Primarului Municipiului Aiud propunerea de demitere a managerului unității spitalicești”, se arată într-un mesaj postat, joi, pe contul de facebook al Primăriei Municipiului Aiud.

După verificările inspectorilor ITM, primarul din Aiud, Oana Badea, a solicitat Consiliului de Administrație al Spitalului adoptarea propunerii de încetare a Contractului de Management al managerului unității spitalicești. Consiliul de Administrația nu a mai luat în discuție acest aspect, deoarece Mircea Nechimiș a ales să-și dea, miercuri, demisia. O zi mai târziu, însă, reprezentanții primăriei Aiud au constatat că această măsură nu e în conformitate cu prevederile contractului.

”Eu am fost notificată de către domnul manager cu privire la solicitarea de a-i accepta demisia începând cu 1 ianuarie. Am primit astăzi hârtia și am înaintat-o departamentului resurse umane din primărie care va întreprinde ceea ce prevede legea”, a spus miercuri Oana Badea.

Inspectorul șef al ITM Alba, Dorel Fiț a declarat, fiind contactat de ziarulunirea.ro, că la Spitalul Municipal Aiud în ultimii doi – trei ani s-au făcut mai multe angajări fără concurs.

”Am avut o verificare la ei și am sesizat Parchetul pentru eventuale suspiciuni de infracțiuni privitoare la abuz în funcție. Este vorba de niște angajări fără concurs. Urmează ca Parchetul să facă cercetările mai departe. Noi am stabilit că oamenii aceștia au făcut angajările pe durată determinată cum au vrut mușchii lor. Noi am sesizat Primăria Aiud, le-am cerut să facă audit și să dispună măsurile necesare în situația asta. Le-am și precizat că am sesizat și Parchetul”, a spus, marți, Dorel Fiț.

Inspectorul șef al ITM Alba nu a știut să spună cu exactitate câte angajări au fost făcute în total fără concurs, precizând că în 2016 inspectorii au depistat cinci.

”Noi am ridicat două contracte individuale de muncă să ne putem susține la Parchet plângerea”, a spus Dorel Fiț.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea