Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sărbătoarea Muzicii 2017 la Alba Iulia – “Ciocârlia reloaded”, spectacolul care va deschide cele trei zile de festival

Ziarul Unirea

Publicat

în

“Ciocârlia reloaded” este spectacolul care va deschide cele trei zile de festival (Sărbătoarea Muzicii). Muzica românească cu elemente tradiționale și spirituale cu tot ce are ea mai bun și mai pur.

Conceptul acestui proiect este acela că instrumentul conține artistul la propriu. Un proiect neconvențional inițiat în jurul unui artist celebru, devenit simbol național, Ovidiu Lipan Țăndărică. Punctul forte este reprezentat de secțiunea ritmică și de percuție, oscilația dintre tobă și toacă fiind integrată în orginalitatea sound-ului românesc autentic.

Adaugati instrumenete ca tambal, vioara, acordeon, nai, clapa, toba, bas, pe scurt lăutaria, într-un spectacol plin de emoții. Totul într-o formulă de taraf, posibil definit oricând ca și orchestră, combinând elemte de muzică pre-clasică, horă sau sârbă autentică. La toate acestea se suprapune vocea inconfundabilă a lui Mircea Baniciu, figura cea mai proeminentă a folk-ului contemporan, susținută de Nicu Patoi și Ioji Kappl.

Istoria Ciocârliei, devenită celebră în interpretarea lui Grigoraș Dinicu, stă la baza evenimentului-concept creat de Revolver,  destinat tuturor celor care sunt receptivi și sensibili la marile teme culturale românești. Sunetul și armonia vor fi eliberate către public, într-un performance special, inclusiv de Cvartetul Amadeus și Oana Lianu – folclor romanesc ,voce, nai si instrumente populare romanesti de suflat: tilinca, fluier, 2 fluiere simultan, caval, ocarina, dramba.

1-Trupa Amadeus, 2 viori, 1 cello, 1 keyboard

2-Oana Lianu, fluier, caval, nai, ocarină, voce

3-Ionel Drăghici, țambal

4-Marius Vernescu, keyboard

5-Daniel Manasi, vioară

6-Jezebel, voce

7-Mircea Baniciu, voce, chitară semiacustică

8-Ovidiu Lipan, toacă, tobe, darbuca

9-Nicu Patoi, chitară electrică

10-Ioji Kappl, chitară bas, direcție muzicală

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea