Rămâi conectat

Curier Județean

”Săptămâna prevenirii traficului de persoane”, la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 12 – 18 octombrie 2015, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) a organizat la nivel naţional Săptămâna prevenirii traficului de persoane, pentru al patrulea an consecutiv, dedicată marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane – 18 octombrie.

saptamana trafic persoaneMarcarea Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane este un exerciţiu de creştere a gradului de conştientizare a populaţiei asupra riscurilor acestui fenomen.

În acest context la nivelul Centrului Regional Alba Iulia se vor desfăşura: activităţi de informare a elevilor la Şcoala Gimnazială Ion Agârbiceanu Alba Iulia, Colegiul Tehnic Alexandru Domşa Alba Iulia, Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu Alba Iulia şi Liceul de Arte Regina Maria Alba Iulia.

În data de 13.10.2015 la sediul Instituţiei Prefectului judeţul Alba, Centrul Regional Alba Iulia a organizat o masă rotundă, unde au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi ai organizaţiilor neguvernamentale, instituţii implicate în prevenirea, combaterea şi asistenţa victimelor traficului de persoane din judeţul Alba Au fost discutate teme privind îmbunătăţirea activităţii interinstituţionale în lupta împotriva traficului de persoane, semnificaţia zilei de 18 octombrie-Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane şi a fost prezentată campania de prevenire a traficului  de persoane “Cere ajutor, nu Cerşi!”

Campania naţională de prevenire este realizată în cadrul Proiectului „Modele de bune practici privind asistenţa acordată victimelor traficului de persoane”. Proiectul este finanţat în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014, prin Programul RO 20 „Violenţă domestică şi violenţă bazată pe deosebirea de sex”.

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane (ANITP) – promotorul acestui proiect, împreună cu partenerii săi: Inspectoratul General al Poliţiei Române – Institutul pentru Cercetarea şi Prevenirea Criminaltăţii (IGPR-ICPC), AIDrom, Asociaţia Telefonul Copilului, Asociaţia Zâmbetul Îngerilor (AZI) şi ADPARE, implementează la nivel naţional campania de prevenire a traficului de persoane „Cere ajutor, nu cerşi!”.

Campania urmăreşte creşterea gradului de conştientizare cu privire la traficul de persoane, identificarea principalelor cauze ale vulnerabilităţii şi găsirea unor posibile soluţii la nivelul grupurilor ţintă respective.

Mesajul campaniei este „Mâna întinsă nu primeşte ajutor, primeşte bani pentru traficanţi!”.

*Informaţii de background:

În anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, data de 18 octombrie a fost desemnată „Zi Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane”.

Acest demers a fost considerat un pas important întreprins de către Comisia Europeană în contextul asumării, pe termen lung, a angajamentului de a preveni şi combate traficul de fiinţe umane.

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea