Rămâi conectat

Actualitate

Sanitas anunță că negocierile cu Ministerul Sănătății au eșuat: ”Greva generală va continua și facem un apel către colegi să nu se lase intimidați”

Ziarul Unirea

Publicat

în

sanitasNegocierile dintre reprezentanții Federației Sanitas și cei ai Ministerului Sănătății au eșuat, ca urmare greva generală va continua chiar dacă MS a anunțat că o va contesta în instanță, informează organizația sindicală printr-un comunicat remis, luni, 31 octombrie.

„Negocierile Federației Sanitas cu Ministerul Sănătății au eșuat, cu toate că 75.000 de angajați din sistemul sanitar au intrat astăzi în grevă generală. Inflexibilitatea manifestată reflectă de fapt lipsa de interes a guvernanților pentru a găsi soluții fiabile la solicitările Sanitas (…) Greva generală va continua și facem un apel către toți colegii să nu se lase intimidați şi să nu uite că „Împreună suntem mai puternici !”, se arată în comunicatul sindicaliștilor.

Vedeți și FOTO: Grevă generală în Spitalul din Cugir

Potrivit acestora, nemulțumirile transmise reprezentanților ministerului au rămas fără răspuns, iar în Parlament au fost respinse toate amendamentele privind OUG nr. 20/2016 depuse de reprezentanții Federației.

„Toate nemulțumirile transmise astăzi de către oamenii din Sănătate au rămas fără răspuns. Mai mult, la întâlnirea de lucru a comisiilor reunite de Buget, Finanțe, Bănci — Muncă și Protecție Socială din cadrul Camerei Deputaților, reprezentanții guvernului tehnocrat au respins categoric toate amendamentele privind OUG nr. 20/2016 depuse de reprezentanții SANITAS și au declarat că greva generală declanșată de SANITAS este ilegală.

Citiți și Ministerul Sănătății contestă în instanță greva Federației Sanitas: Nu îndeplinește condițiile legale pentru declanșarea conflictului de muncă

Le reamintim domnilor tehnocrați că doar justiția se poate pronunța asupra legalității grevei generale și considerăm că datoria lor este aceea de a găsi soluții pentru angajații unui sistem și așa vitregit de ani de zile”, se mai menționează în comunicatul Sanitas.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea