Rămâi conectat

Curier Județean

SÂMBĂTĂ: STOP AVORT! Cea de-a patra ediţie a „Marşului pentru Viaţă”, la Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, 22 martie, la Alba Iulia are loc cea de-a patra ediţie a „Marşului pentru viaţă”, manifestare organizată de mai multe asociaţii din oraş care apără viaţa copiilor nenăscuţi şi valorile familiei. Acţiunea se va organiza simultan în mai multe oraşe din ţară, iar tema din acest an este „Adopția, o alegere nobilă”. Pentru albaiulienii care vor să participe, locul de întâlnire este în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, ora 15.00. Traseul „Marșului pentru Viață” începe cu Strada Vasile Goldiș, continuă pe Strada Revoluției 1989, Bulevardul Transilvaniei şi se încheie cu punctul de pornire, Casa de Cultură a Sindicatelor.

Scopul principal al „Marşului pentru Viaţă” îl reprezintă susținerea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane, începând cu momentul concepţiei şi până la moartea naturală. Totodată, este o afirmare a familiei tradiționale și a valorilor acesteia, care sunt temelia unei societăți solide și sănătoase.

„Practic prin organizarea acesui marș vrem să transmitem un mesaj clar: STOP Avort! Avortul este un păcat. Vrem să promovăm totodată valorile familiei tradiționale, care sunt temelia unei societăți solide și sănătoase”, au transmis organizatorii.

„Marşul pentru Viaţă” este un eveniment care se desfăşoară anual, în mai multe oraşe din România, în jurul datei de 25 martie, în preajma sărbătorii „Bunei Vestiri”. Printre oraşele în care se va organiza în acest an „Marșul pentru Viață” se află Alba Iulia, Arad, Bacău, Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Deva, Galați, Giurgiu, Onești, Pitești, Ploiești, Satu Mare, Sf. Gheorghe, Slatina, Târgoviște, Tg. Jiu, Tg. Mureș, Timișoara și Tulcea.

România se află pe locul doi în Europa la numărul de avorturi raportat la numărul de femei, statistic vorbind. Acesta este mobilul acestei manifestări,  care își propune trezirea conștiinței civice. Tema ediției de anul acesta este adopția, sloganul fiind „Adopția – o alegere nobilă”.

„Adesea, societatea românească şi-a abandonat copiii şi a abandonat mamele. Spunem despre copii că sunt un dar, o bucurie, că ei sunt viitorul. Dar de viitorul unora dintre ei ne îngrijim prea puțin, iar de al altora chiar deloc.

Adopția este o soluție firească pentru ocrotirea copiilor născuți de mame aflate în dificultate, ale căror familii nu își pot asuma responsabilitatea creşterii unui copil.

În România, din păcate, nu există o cultură a adopției. Copilul adoptat este văzut ca un copil de mâna a doua. Familia care adoptă este văzută ca nefirească. Mama sau părinții care își lasă copilul să fie adoptat sunt considerați nedemni de numele de părinți. Aceste calificări nu sunt corecte și ele îngreunează mult încredințarea spre adopție, adopția și integrarea copilului adoptat”, spun organizatorii.

Marșul pentru viață este un eveniment anual, inițiat cu 40 de ani în urmă în SUA, care se organizează din ce în ce mai multe state din Europa și America.  În  Alba Iulia marşul este organizat de Asociaţia „Centru Creștin” Alba Iulia în parteneriat cu  Asociaţia „Mișcarea Evanghelică Oastea Domnului”,Asociaţia „Centrul Iochebed” precum şi alte organizaţii din oraş.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Grevă la Registrul Comerțului. Nemulțumiți de salarii, angajații protestează începând de astăzi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Grevă la Registrul Comerțului. Nemulțumiți de salarii, angajații protestează începând de astăzi Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) intră joi în grevă japoneză, la nivel naţional, solicitând Guvernului demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15%, ONRC fiind „instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiţie”, potrivit unui comunicat remis […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea