Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sâmbăta şi duminica, curse turistice ale Mocăniţei pe traseul Abrud – Cîmpeni

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Curse turistice ale Mocăniţei pe traseul Abrud – Cîmpeni

Din acest sfârşit de săptămână, Mocăniţa – unul din principalele simboluri ale Ţării Moţilor – îşi va relua cursele regulate pentru turişti pe traseul Abrud – Cîmpeni şi retur. După ce a circulat în acest an 3 zile de Paşte şi 3 zile de Rusalii, proprietarii Mocăniţei intenţionează să facă transporturi pentru maximum 54 de persoane în fiecare sâmbătă şi duminică până la toamnă, în data de 11 septembrie.

mocanitaAtunci când se adună minimum 20 de călători, plecările se vor face din gara Abrud la orele 10.00, 13.00 şi 16.00, altfel cursa se anulează. Călătorii pot admira timp de aproximativ 2 ore şi jumătate frumuseţea zonei situată de-a lungul văii Abrudului, pe o distanţă de aproximativ 11 km, cu localităţile Abrud, Gura Roşiei, Cărpiniş şi Cîmpeni. Această porţiune de drum este doar o mică parte din fostul traseu al Mocăniţei – unul foarte spectaculos de-a lungul văii Arieşului – care se întindea pe o distanţă de aproximativ 94 km, între Turda şi Abrud, inaugurat în anul 1912 şi care a funcţionat 85 de ani, până în 1997. În România, termenul „Mocăniţă” a fost consacrat pentru trenurile cu aburi care circulau în ţara noastră, în regiunile de munte, pe ecartament îngust de 760 mm.

Mocăniţa cu aburi care operează pe traseul Abrud – Cîmpeni este un proiect al S.C. Calea Ferată Îngustă SRL cu sediul în Criscior, judeţul Hunedoara, această societate mai având în ţara noastră încă 3 mocăniţe în exploatare: în judeţul Suceava pe traseul Huţulca-Moldoviţa, în judeţul Hunedoara pe traseul Brad-Criscior şi în judeţul Covasna pe traseul Covasna-Comandău.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea