Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, ora 13.30, Volei Alba-Blaj – CSM Bucureşti *În „Mica Romă”, bătălie decisivă pentru locul secund în sezonul regulat

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj-Dinamo Bucuresti28Sâmbătă, de la ora 13.30, Sala „Timotei Cipariu” va cunoaşte un episod fierbinte al bătăliei pentru supremaţia în voleiul feminin autohton. Volei Alba-Blaj (locul trei, cu 46 de puncte, provenite din 15 succese şi 4 eşecuri) şi CSM Bucureşti (poziţia secundă, cu 47 de puncte, 16 victorii şi 3 înfrângeri) sunt faţă-n faţă într-o confruntare cu implicaţii extreme. Derby-ul etapei a 20-a din Divizia A1 (în direct la Digi Sport 2) se anunţă unul decisiv pentru configuraţia podiumului şi implicit pentru semifinalele competiţiei. Se anunţă un meci pe muchie de cuţit, în contextul în care contracandidatele îşi joacă viitorul şi şansele de a răzbi în lupta pentru o medalie cât mai strălucitoare.
*Darko Zakoc: „suntem pregătiţi din toate punctele de vedere”
Antrenorul sârb Darko Zakoc speră ca elevele sale să realizeze un rezultat pozitiv în confruntarea de mâine, considerând că publicul din Blaj poate ave un aport decisiv în obţinerea succesului râvnit. „Echipa noastră este pregătită din toate punctele de vedere să joace cel mai bun volei sâmbătă. Partida va fi una importantă, dar nu decisivă în condiţiile în care prezenţa în play-off nu mai poate fi pusă la îndoială. Personal am un respect deosebit pentru echipa CSM Bucureşti şi valoarea individuală a jucătoarelor, însă respect şi mai mult obiectivul pe care îl avem în acest sezon. Ne dorim să avem avantajul terenului propriu, dar la acest nivel, cu echipe de valori apropiate, orice se poate întâmpla. Foarte important va fi aportul pe care publicul nostru îl va avea în susţinerea fetelor. Nu de puţine ori acesta ne-a purtat spre victorie şi sper ca acelaşi lucru se va întâmpla şi mâine”, a precizat antrenorul principal al Blajului.
*Trei puncte = locul doi pentru trupa lui Zakoc!
Matematica simplificată sună aşa: dacă trupa lui Darko Zakoc cucereşte toate cele trei puncte (victorie cu 3-0 sau 3-1) atunci va încheia sezonul regulat pe locul secund, va evita campioana Ştiinţa Bacău în semifinale şi va beneficia de mai multe jocuri pe teren propriu contra CSM-ului în penultimul act al campionatului. De partea cealaltă, gruparea din capitală este obligată să-şi adjudece două seturi (implicit să câştige un punct) pentru a nu coborî pe ultima treaptă a podiumului. Ţinând cont de cele petrecute până în prezent, Volei Alba-Blaj şi CSM Bucureşti se vor duela şi în semifinală, scopul primordial al celor două rivale fiind asigurarea avantajului conferit de numărul sporit de partide pe teren propriu. „Ne aşteaptă un meci dificil, care este determinant în stabilirea ordinii întâlnirilor din play-off. Sperăm că vom învinge şi pentru public şi pentru moralul nostru. Întâlnim o echipă foarte puternică, dar suntem încrezători că vom reuşi să câştigăm. Va fi prima bătălie dintr-un război de lungă durată cu CSM Bucureşti”, a declarat preşedintele Sergiu Ştefănescu.
*Trombiţaş, împotriva fostei echipe
În 2015, CSM Bucureşti a pierdut la Târgovişte şi cu Ştiinţa Bacău, dar a scos Dinamo din cursă, după o victorie netă, repurtată în minimum de seturi. Ultima partidă directă, în tur, în 5 decembrie, a fost una cu cântec, echipa bucureşteană a câştigat cu 3-2, având nevoie de setul de aur într-un meci cu multiple probleme de arbitraj, ce au provocat un memoriu al clubului blăjean. Va fi o partidă aparte şi pentru experimentata coordonatoare de joc Luminiţa Trombiţaş (în tur la Dinamo), în premieră adversară a fostei echipe în faţa freneticului public din Blaj.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea