Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Sâmbătă, derby în Divizia A1, Dinamo Bucureşti – Volei Alba Blaj | Campioana, împotriva fostului antrenor

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

volei-alba-blaj-dinamo-62După partida din Champions League, cu Dinamo Krasnodar şi Cupa României, cu CSM Bucureşti, sâmbătă, campioana României, Volei Alba Blaj susţine primul meci din 2017 în Divizia A1, campionatul intern care se reia cu jocurile etapa a 14-a.

Formaţia din „Mica Romă” va disputa un derby al orgoliilor, în fieful eternei rivale Dinamo Bucureşti, partidă televizată pe Digi Sport 4, mâine, cu începere de la ora 17.15. Gruparea blăjeană este în fotoliul de lider, cu 36 de puncte, cu 10 mai mult decât formaţia bucureşteană, plasată pe poziţia a 4-a a ierarhiei. În tur, în Sala „Timotei Cipariu”, s-a consemnat un 3-0 net împotriva echipei conduse de „Bane” Gajic, precursorul lui Darko Zakoc pe banca tehnică a Blajului.

*Blajul, 5 victorii consecutive în Divizia A1!

De altfel, Dinamo a pierdut ultimele 5 jocuri directe cu Volei Alba Blaj din Divizia A1, precedenta victorie a „alb-roşiilor” consemnându-se la Cheile Grădiştei, în semifinalele Cupei României, în 2015. „Trebuie să rămânem concentraţi în continuare, fiecare meci contează în ierarhia finală, iar dacă vom intra pe teren cu dorinţă şi determinare, aşa cum a fost la meciul cu CSM Bucureşti, cred că nu vor fi probleme. Dinamo este o echipă periculoasă atunci când are preluare, cu doi centri buni şi noi trebuie să ne impunem ritmul pe care îl preferăm, cu servicii puternice, cu presiune pe preluarea lor şi astfel cred că putem să controlăm acest meci”, a spus antrenorul Darko Zakoc.

Volei Alba Blaj a reuşit prima victorie din acest an, miercuri, în manşa tur a semifinalelor Cupei României, 3-0, acasă cu CSM Bucureşti, o adevărată infuzie de moral înaintea altor două partide dificile, cele cu Dinamo şi Volero Zurich (25 ianuarie, la Sibiu, în Champions League). Nu se anunţă o confruntare simplă însă, pentru deţinătoarea titlului, în disputa din Sala “Dinamo”, unde au fost învinse în acest sezon Ştiinţa Bacău şi CSM Tîrgovişte, două echipe de top din voleiul feminin. “Va fi un meci foarte important, pe care dacă-l vom câştiga ne va aduce liniştea în condiţiile în care ne vom menţine avantajul faţă de urmăritoare. Întâlnim un adversar «greu», avem parte de un derby, pe care-l abordăm cu gândul la victorie”, a precizat Sergiu Ştefănescu, preşedintele Volei Alba Blaj.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea