Rămâi conectat

Politică Administrație

Salarii mai mari cu 12% pentru unii funcționari din Primăria Alba Iulia – Proiect de hotărâre supus aprobării Consiliului Local în ședință extraordinară. VEZI cine beneficiază de majorări și de ce

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O parte din funcționarii Primăriei Alba Iulia vor primi o mărire de salariu de 12%, începând cu data de 1 august, conform unui proiect de hotărâre supus aprobării Consiliului Local. Este vorba despre personalul angajat în: aparatul de specialitate al primarului (mai puţin Serviciul Poliţia Locală), Serviciul public „Administrarea patrimoniului local”, Serviciul public „Serviciul comunitar pentru cadastru şi agricultură”, Serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor şi Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă şi Securitatea Muncii.

”Văzând referatul nr. 55818/13.07.2015, al Biroului Resurse Umane, aprobat de primarul municipiului Alba Iulia, privind creşterea salarială pentru personalul angajat în instituţia publică locală, U.A T. Alba Iulia, de până la 12%, urmare Ordonanţei de Urgenţă nr. 27 din 30 iunie 2015.

Având în vedere Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 925 din 18 decembrie 2014, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 71/2015. se completează prin ORDONANŢA DE URGENŢĂ Nr. 27 din 30 iunie 2015 după cum urmează:

La articolul 1, după alineatul (5A1) se introduc două noi alineate, alineatele (5A2) şi (5A3), cu următorul cuprins:

(5A2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1) şi (2), autorităţile administraţiei publice locale pot stabili o creştere salarială pentru personalul angajat în instituţiile publice locale de până la 12%, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:

– încadrarea cheltuielilor de personal în limita bugetului aprobat;

– încadrarea cheltuielilor de personal în limita plafonului de cheltuieli de personal repartizat conform prevederilor legale.

(5A3) în aplicarea prevederilor alin. (5A2), autorităţile administraţiei publice locale pot stabili creşteri salariale diferenţiate pe categorii de personal, în funcţie de condiţiile specifice.”

Propun primarului municipiului Alba Iulia, iniţierea proiectului de hotărâre privind creşterea salarială până la 12%, pentru personalul angajat în:

– Aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Alba Iulia, (mai puţin Serviciul Poliţia Locală),

– Serviciul public „Administrarea patrimoniului local”,

– Serviciul public „Serviciul comunitar pentru cadastru şi agricultură”,

– Serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor şi Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă şi Securitatea Muncii începând, cu data de 1 august 2015”, se arată în raportul de specialitate ce însoțește proiectul de hotărâre ce va fi supus aprobării Consiliului Local Alba Iulia, în ședința extraordinară de joi, 6 august 2015.

În document se mai arată că personalul din cadrul Direcţiei de asistenţă socială, Direcţiei creşe şi Serviciului public de asistenţă medicală, a beneficiat de o majorare a salariului de bază cu 100 lei începând cu data de 1 ianuarie 2015 conform Ordonanţei de Urgenţă Nr. 70 din 4 noiembrie 2014, privind salarizarea personalului din cadrul sistemului public sanitar şi sistemului public de asistenţă socială în anul 2015, angajaţii Serviciului Poliţia Locală beneficiază de normă de hrană conform H.C.L. nr. 122/28.04.2015 iar asistenţii personali au beneficiat de două majorări de salariu în anul 2015, cu 1 ianuarie respectiv, 1 iulie 2015, conform Hotărârii Nr. 1091 din 10 decembrie 2014 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea