Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

S-a împlinit un an de coşmar, un an de sărăcire fără precedent a poporului român!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Acum un an, pe data de 6 mai, preşedintele-premier-ministru multiplicat, unic decident al soartei poporului român, domnul Traian Băsescu, recunoştea, destul de târziu, că România intrase într-o criză fără precedent şi că toate consecinţele deciziilor nesăbuite ale guvernanţilor săi portocalii trebuie suportate cu stoicism de către popor!
Fără să întrebe pe nimeni – nici pe cei greu afectaţi de aceste sângeroase şi nemaiîntâlnite decizii în nicio altă ţară europeană, dar nici măcar pe premierul instalat de dumnealui în funcţie -, domnul Băsescu hotărâse că românilor trebuie să li se taie salariile cu 25% şi pensiile cu 15%!
Norocul pensionarilor a constat la acea vreme, într-un moment de luciditate al Curţii Constituţionale, care nu a permis tăierea pensiilor, declarând-o anticonstituţională.
Dar ceea ce a urmat ulterior a afectat într-o foarte gravă măsură atât pensionarii, cât şi salariaţii, mamele, bebeluşii, persoanele cu handicap, veteranii de război şi toate celelalte persoane asistate social, dar şi zona privată a economiei: tăierea drastică a veniturilor salariaţilor, creşterea enormă a TVA dintr-un foc, taxe, impozite şi accize din ce în ce mai mari, falimente, şomaj, preţuri şocant de mari – deci inflaţie fulminantă -, încasări şi consum din ce în ce mai mici şi sute de mii de firme închise!
Într-un cuvânt, domnul Băsescu ne-a salvat de la aruncarea în prăpastia incapacităţii de plată, prin îndatorare excesivă pentru o lungă perioadă de timp – câteva generaţii bune vor duce corvoada de a achita această încărcată notă de plată -, dar mai ales, printr-o sărăcire acută a milioane de români!
Tot la acea dată, 6 mai, preşedintele Băsescu promitea că, în cel mult un an, magicul guvern Boc va reveni la salariile anterioare tăierii, precum şi la încetarea stării de austeritate furibundă, deci la vremuri ceva mai bune pentru buzunarele românilor!
Anul a trecut, iar românii au în continuare parte de acelaşi tratament înşelător şi fără niciun rezultat palpabil: auzim de la toţi portocaliii, afectaţi la unison de Sindromul Münchausen, că ieşim în fiecare lună din recesiune, că în acest an vom avea fără doar şi poate o frumuşică creştere economică, că România şi-a îndeplinit planul şi condiţiile puse de FMI, deşi transmite date false la EUROSTAT sau că o vom duce din ce în ce mai bine, pe măsură ce se vor apropia campaniile din 2012!
Dar realitatea din terenul României de azi arată cu totul altfel decât cea din descrierile fantasmagorice ale conducătorilor portocalii: este o Românie pârjolită şi pustiită de efectele dezastruoase ale măsurilor lor de austeritate, luate de-a valma şi impuse poporului român cu forţa! Este o Românie sărăcită până la înfometare pentru prea mulţi români, copleşită de boală, mizerie, corupţie şi prea multă umilinţă!
PDL, partidul perfect pentru domnul preşedinte Băsescu, guvernează ţara de mai bine de doi ani, ca şi când ar fi pe propria moşie portocalie, unde decide singur cum îşi consumă recolta obţinută cu mari sacrificii sau cât şi până când vor mai trăi sclavii înfometaţi şi schingiuiţi până la epuizare!
Iar domnului Băsescu îi place din ce în ce mai tare tot acest spectacol degradant, pe care s-a străduit să-l regizeze cât mai în amănunt…
Teodor ATANASIU,
Deputat PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Floriile 2024. Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice 2025, 2026. Obiceiuri, tradiții și superstiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Floriile 2024 • Când pică Floriile în următorii ani: Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice în 2024, 2025. Floriile ortodoxe 2024 sunt în 28 aprilie, iar Floriile catolice 2024 în 24 martie. Paștele Ortodox 2024 este în 5 mai, iar Paștele Catolic 2024 în 31 martie. În Duminica Floriilor, românii ortodocși sărbătoresc Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea