Rămâi conectat

Politică Administrație

Romeo Stavarache, achitat de Curtea de Apel Alba Iulia pentru tentativă la abuz în serviciu în dosarul legat de repartizarea unei locuințe

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fostul primar al municipiului Bacău, Romeo Stavarache, a fost achitat, miercuri, de Curtea de Apel Alba Iulia, după ce a fost condamnat de Tribunalul Bacău la trei ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă la abuz în serviciu, într-un dosar în care a fost cercetat pentru că ar fi aprobat repartizarea unei locuințe către un subaltern, decizia fiind definitivă.

Magistrații Curții de Apel Alba Iulia l-au achitat pe Romeo Stavarache într-un dosar în care a fost cercetat pentru tentativă la abuz în serviciu, fiind trimis în judecată în aprilie 2014, alături de de alte două persoane, angajate ale Primăriei Bacău la data faptelor.

Purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat că Romeo Stavarache, Pircu Gavril și Muntianu Gheorghe, foști angajați ai Primăriei Bacău, au fost achitați pentru de sub învinuirea săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, în forma tentativei, iar în cazul lui Muntianu Gheorghe instanța a înlăturat pedepsele pentru alte două infracțiuni reținute, respectiv uz de fals și conflict de interese.  

”Admite apelurile declarate de inculpaţii Muntianu Gheorghe, Pircu Gavril şi Stavarache Romeo, împotriva sentinţei penale nr. 438/D/20.10.2015 pronunţate de Tribunalul Bacău. Achită pe inculpatul Stavarache Romeo, de sub învinuirea săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu în forma tentativei”, se arată în minuta deciziei instanței.

După condamnare, primarul din Bacău, Romeo Stavarache, a fost suspendat din PNL, copreşedintele PNL Bacău Tudoriţa Lungu spunând că el ar trebui să demisioneze din funcţia publică şi din partid.

În decizia luată, şefii PNL Bacău au invocat statutul partidului, care, potrivit acestora, prevede că orice membru care este condamnat de prima instanţă de judecată este automat suspendat din funcţie.

De altfel, în vara anului trecut, Stavarache a fost suspendat din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Bacău a PNL, după ce procurorii DNA l-au reţinut pentru că ar fi primită mită 2,3 milioane de lei de la patru oameni de afaceri, acest dosar fiind în prezent pe rolul instanţei de judecată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea