Rămâi conectat

Actualitate

Românii vor avea parte de o creștere mai lentă a prețurilor în 2017 și de un avans mai rapid în 2018

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rata inflației va reveni în teritoriu pozitiv în primul trimestru al anului, însă creșterea va fi mai lentă decât cea prognozată anterior, consideră Banca Națională a României. Pe de altă parte, avansul va fi unul mai rapid la începutul lui 2018, când rata anuală va ajunge la peste 2,5%.

Prețurile de consum erau cu -0,54% mai mici la finele anului trecut față de cel anterior, nivel sub cel estimat de BNR.

Perioada de scăderi generalizate a prețurilor se va încheia în curând, anunță banca centrală, care se așteaptă ca inflația să intre în teritoriu pozitiv până la finele lunii martie, în condițiile în care apare efectul statistic al reducerii cotei generale de TVA de la 24% la 20%.

Pe de altă parte, noua reducere a cotei TVA la 19%, scăderea tarifelor polițelor RCA și eliminarea supraaccizei la carburanți și a taxelor nefiscale vor contribui la o creștere mai lentă a inflației decât estima anterior BNR, potrivit comunicatului BNR de după ședința de politică monetară, citit de guvernatorul Mugur Isărescu.

De anul viitor rata inflației va depăși ținta de 2,5% a BNR, care include un interval staționar de +/- 1 punct procentual.

Sursa Profit.ro

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie te poate lăsa printr-un apel fără niciun ban în cont: Cum funcționează metoda spoofing

Ziarul Unirea

Publicat

în

O noua escrocherie te poate lăsa printr-un apel fără niciun ban în cont: Cum funcționează metoda spoofing Escrocii au găsit o nouă metodă prin care încearcă să le fure banii din conturi oamenilor neatenți, avertizează Directoratul Național de Securitate Cibernetică. Este vorba de „spoofing” și înseamnă mascarea identității. Citește și: Schimbare importantă la cardurile de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea