Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Românii, robi în Europa, robi în propria ţară

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În România se încearcă încet, încet crearea unei noi forme de sclavie, diferită de cea a plantaţiilor sudiste din SUA dar oarecum asemănătoare. De la o anumită minoritate din România există un proverb care spune aşa: Cel ce se naşte din român, slugă este. Eu mă duc cu ideea mai departe şi când văd cum români de-ai noştri „muşcă” din România, precum cancerul de un organism tarat, bucată cu bucată şi dau ţara pe mâna străinilor, spun că toţi suntem vinovaţi şi responsabili pentru dezastrul din această ţară. Eu, ca şi alţi cetăţeni români am crezut că odată intraţi în UE, Europa are obligaţia, cel puţin morală să ne protejeze, să ne ajute ca după 45 de ani de întuneric comunist să ne scoată la lumină. Intrarea în UE nu numai că nu ne-a adus „luminiţa de la capătul tunelului” dar ne-a adus o pacoste şi mai mare şi anume lipsa de sens, lipsa de sens în tot ce facem, în tot ce credem. Românii nu mai ştiu ce vor de la ei sau de la Europa, parcă s-au sclerozat, parcă le-a îngheţat sângele în vene, nu se mai înţeleg unii cu alţii şi parcă îşi uită şi propria lor limbă. Se uită tradiţiile româneşti, mai ales de către cei tineri, se pierde încet, încet identitatea naţională şi chiar limba română de care ne mândream aşa de mult cândva că este o limbă de gintă latină. Decebal, Mircea, Ştefan şi Mihai au murit demult şi în inimile noastre, iar sângele care curge în venele noastre parcă s-a prefăcut în apă chioară.
Unii dintre români care au simţit această nouă formă de sclavie au evadat din ţară spre alte ţări în speranţa unui trai decent, în speranţa că vor câştiga mai bine, în speranţa că se vor întoarce în ţară, bogaţi. Şi din păcate au fost transformaţi în sclavi în Grecia, Cipru, Italia muncind 18-20 de ore pe zi pentru un pumn de euro, câteodată fiind bătuţi, hăituiţi şi furaţi de reprezentanţii „civilizaţiei occidentale”.
Românilor din ţară, Europa le-a pregătit o surpriză foarte plăcută: ne-au transformat ţara dintr-o ţară destul de bine industrializată şi agricultură performantă înainte de ’89, într-o ţară consumatoare, aşa cum au transformat alte ţări de la periferia Europei precum Ungaria şi Bulgaria. Scopul este ca ţările civilizate, europene să poată avea o creştere economică sănătoasă în detrimentul unor ţări periferice ca şi România. Români, trebuie să ne deşteptăm! Români, trebuie să recunoaştem o dată pentru totdeauna şi să devenim conştienţi că nimeni nu ne ajută pe noi, nimeni nu ne iubeşte în afară de noi înşine! România a fost vândută cu „fulgi cu tot” şi e datoare vândută FMI-ului pe două generaţii. Ar trebui să ne fie ruşine de nepoţii noştri că-i lăsăm datori. Este bine să nu ne mai uităm cu nesaţ în grădinile altora, este bine să nu mai lăudăm Occidentul nesătul şi să punem mâna noi, românii, pentru a reconstrui o nouă economie românească cu oameni cinstiţi şi oneşti, cu specialişti neînregimentaţi politic, redevenind românii verzi de altă dată.
Mai bine să ne retragem din Uniune decât să fim robi în propria ţară, noi, copiii şi nepoţii noştri!
Dr. Mircea FRENŢIU,
medic primar chirurg


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Black Coffee, DJ-ul desemnat “Man of The Year” în 2023, completează lineup-ul Untold 2024

Dan HENEGAR

Publicat

în

Black Coffee, DJ-ul desemnat “Man of The Year” în 2023, completează lineup-ul Untold 2024 Așteptat în fiecare vară cu emoție de fanii veniți din peste 100 de țări ale lumii, UNTOLD și-a reconfirmat statutul de festival de top, reușind ca în fiecare ediție să ofere experiențe unice. Organizatorii anunță un nou nume din lineup-ul festivalului, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea