Rămâi conectat

Politică Administrație

Românii îi simpatizează pe nemți, dar își doresc un președinte român, patriot și ortodox – SONDAJ

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un sondaj INSCOP arată faptul că românii îi simpatizează pe nemți, dar preferă să aibă un președinte român, ortodox și patriot, conform unei alte cercetări realizate de Avangarde.  

simpatie-tari-inscop-800x568Aceasta ar putea reprezenta o veste proasta pentru premierul Victor Ponta, care in discursul de lansare a candidaturii sale la prezidențiale si-a conturat un profil bazat aproape in tocmai pe rezultatele cercetării Avangarde: mândru ca e roman, mândru ca e ortodox, doritor de o apropiere mai mare de Republica Moldova si de o unire cu acesta măcar in UE, scrie stiripesurse.ro.

Însă romanii par sa aibă o părere foarte buna despre nemți, Germania fiind tara care atrage cel mai mare număr de simpatizanți din rândul romanilor. Acesta ar putea fi un semn bun pentru cel care va fi cel mai probabil principalul contracandidat al lui Victor Ponta – Klaus Iohannis.

Romanii n-au însă o părere la fel de buna despre Republica Moldova, fata de care premierul își afirma constant apropierea si susținerea. Ea este pe locul 10 in clasament cu 68,8% – păreri pozitive.

China este o alta tara fata de care Ponta a dezvoltat o oarecare apropiere dorind chiar sa încheie un parteneriat strategic cu aceasta. Însă nici China nu este in topul preferințelor romanilor, fiind clasata abia pe locul 12.

Pe ultimul loc in acest clasament al părerilor pozitive fata de alte tari se afla Rusia, dat fiind contextul politic actual.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Adevărul în perioada 1-6 iulie. Volumul eșantionului a fost de 1.055 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%, eșantionul fiind de tip multistratificat, probabilistic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea