Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Românii ar putea avea o nouă zi de sărbătoare națională. Proiect de lege, la Camera Deputaților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

tricolor-mare-630x360Deputaţii au pe ordinea de zi un proiect de lege care prevede declararea zilei de 9 Mai – Ziua Proclamării Independenţei României drept zi de sărbătoare naţională.

Propunerea a fost respinsă de plenul Senatului în 2013, însă acum se află pe ordinea de zi de miercuri a Camerei Deputaților cu propunere de adoptare.

„Se declară sărbătoare naţională ziua de 9 Mai – Ziua Proclamării Independenţei României”, stabileste proiectul de lege, intitulat „Lege pentru declararea zilei de 9 Mai – Ziua Proclamării Independenţei României, ca zi de sărbătoare naţională.”

Potrivit proiectului, Parlamentul, Preşedintele României, Guvernul, celelalte autorităţi publice centrale, precum şi autorităţile administraţiei publice locale organizează manifestări prilejuite de sărbătorirea zilei de 9 mai.

Fondurile necesare pentru organizarea diverselor evenimente prilejuite de Ziua de 9 Mai pot fi asigurate şi din bugetele locale sau din bugetul autorităţilor şi instituţiilor publice, în limita alocaţiilor bugetare aprobate.

În forma inițială, proiectul propunea ca ziua de 10 mai să fie Ziua Declarării Independenţei României, însă aceasta a fost schimbată cu 9 mai „pentru respectarea adevărului istoric”, aşa cum s-a motivat în raportul depus de Comisia de specialitate din Camera Deputaților.

De menționat că, ziua de 9 mai ar putea fi sărbătoare națională însă nu și zi liberă pentru angajați. (C.M.)

surse: gandul.info, avocatnet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea