Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

România, pe locul 32 în topul celor mai leneșe țări din lume. Numărul mediu de pași pe care îi face zilnic un om

Ziarul Unirea

Publicat

în

România ocupă locul 32 în topul celor mai leneșe țări din lume. Topul a fost creat după ce oameni de știință de la Universitatea Stanford au strâns date la „scară planetară” de pe telefoanele inteligente ale oamenilor pentru a vedea cât de activi suntem cu adevărat, informează BBC.

Analiza americanilor, bazată pe datele colectate minut cu minut de pe telefoanele inteligente ale utilizatorilor din întreaga lume, însumând 69 de milioane de zile, arată că numărul mediu de pași pe care îi face zilnic un om este de 4.961. Conform studiului, Hong Kong a înregistrat o medie de vârf de 6.880 pe zi, în timp ce Indonezia s-a clasat pe locul inferior al clasamentului cu doar 3.513.

Studiul a descoperit, de asemenea, detalii interesante care ar putea ajuta la combaterea obezității. Majoritatea smartphone-urilor au un accelerometru încorporat, care poate înregistra numărul de pași, iar cercetătorii au folosit date anonime de la peste 700.000 de persoane. „Studiul este de 1.000 de ori mai mare decât orice studiu anterior privind mișcarea umană. Au fost realizate studii minunate de sănătate, dar noul nostru studiu oferă date din mai multe țări, multe alte subiecte și urmărește în permanență activitatea oamenilor. Aceasta deschide ușa spre noi moduri de a face știință la o scară mult mai mare decât am putut să facem înainte”, spune Scott Delp, profesor de bioinginerie și unul dintre cercetători.

Studiul, publicat în revista Nature, arată că românii se află și ei printre cei mai leneși, ocupând 32 din 46 de țări analizate. Astfel, bărbații români au o medie de 5016 pași pe zi, în timp ce femeile fac, în medie, 4264 de pași.

sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea