Rămâi conectat

Ştirea zilei

Robert Tică, albaiulianul condamnat la 5 ani de detenție pentru trafic de droguri, a fost achitat de Curtea de Apel Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Curtea de Apel Alba Iulia a soluționat, joi, 6 noiembrie, dosarul în care albaiulianul Robert Tică, judecat pentru trafic de droguri, a contestat pedeapsa de 5 ani închisoare cu executare, aplicată în luna decembrie 2013, de Tribunalul Alba.

Potrivit soluției publicate pe portalul instanței, Robert Tică a fost achitat de sub învinuire și este obligat la plata unei amenzi administrative în valoare de 1.000 de lei:

Admite apelul declarat de inculpatul TR împotriva sentinţei penale pronunţată de Tribunalul Alba, în dosar nr. 14170/107/2012, pe care o desfiinţează în întregime şi, rejudecând (…) dispune achitarea inculpatului TR, de sub învinuirea săvârşirii infracţiunii de sprijinire a unui grup infracţional nestructurat, (…) dispune achitarea inculpatului TR, de sub învinuirea săvârşirii infracţiunii de deţinere de droguri pentru consum propriu, (…) achită inculpatul TR, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, în varianta oferirii (2 acte materiale), (…) aplică inculpatului TR sancţiunea amenzii cu caracter administrativ în cuantum de 1.000 lei. (…) constată încetată de drept măsura controlului judiciar luată faţă de inculpatul TR prin încheierea penală din data de 09 aprilie 2014 pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia în dosar nr. 14170/107/2012. (…) cheltuielile judiciare avansate de stat în faza de urmărire penală, în cursul judecăţii în primă instanţă şi în apel, aferente faptelor pentru care a fost cercetat, respectiv judecat inculpatul TR, rămân în sarcina acestuia. Acordă onorariul parţial apărătorului desemnat pentru a asigura asistenţa juridică a inculpatului în sumă de 50 lei, sumă care se suportă din fondul special destinat al Ministerului Justiţiei”, se arată în soluția pe scurt.

Reamintim că Robert Tică a fost a fost trimis în judecată alături de Marius Gabriel Aldea, Ionuț Gabriel Cotuțiu, Mihai Romoșan, Paul Burcin, Emanuel Cornel Ghenescu și Raul Mihai Nichimiș, fiind acuzați că au procurat din Spania și au introdus în țară, prin intermediul unor firme de curierat, cantități însemnate de droguri de risc (hașiș), ce erau destinate comercializării către consumatori din județul Alba.

În acest dosar 8 inculpați au fost reținuti de DIICOT Alba Iulia în seara de 26 septembrie 2012 după ce domiciliile lor au fost percheziționate de ofițerii BCCO Alba Iulia care au ridicat o cantitate de aproximativ 600 de grame de hașis, instrumente folosite la cântărirea și porționarea drogurilor și două arme de vânătoare, cu muniția aferentă.

La data respectivă Robert Tică a primit mandat de arestare în lipsă, fiind plecat deja din țară.

Acesta, împreună cu tatăl său – Tică Ilie (condamnat la 2 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri), au fost depistați și reținuți de polițiști, marți, 8 aprilie a.c., la două zile după ce au intrat în țară venind din Norvegia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP Mai multe lucrări de reparații și întreținere urmează să fie făcute în cetatea Alba Carolina. Primăria Alba Iulia dorește să repare mai multe obiective printr-un contract-cadru de 4 ani. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea