Rămâi conectat

Politică Administrație

Robert Cazanciuc, la Alba Iulia: Îl cunosc pe Augustin Lazăr de 20 de ani, extrem de rezervat față de spațiul politic. Din postura de procuror general l-am văzut altfel

Dragoş Suciu

Publicat

în

Fostul ministru al Justiției Robert Cazanciuc a declarat, joi, la Alba Iulia, că îl cunoaște pe Augustin Lazăr ”de 20 de ani și l-a apreciat întotdeauna ca pe un profesionist, extrem de echilibrat și rezervat față de spațiul politic”, însă din postura de procuror general l-a văzut altfel, ”la limita textului de lege”.

 Întrebat de jurnaliști, joi, în cadrul unei conferințe de presă la sediul PSD Alba, de ce a spus studenților Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia că nu îl mai recunoaște pe Augustin Lazăr, Robert Cazanciuc a răspuns: ”Eu îl cunosc pe domnul Lazăr de 20 de ani și l-am apreciat întotdeauna ca pe un profesionist, extrem de echilibrat, extrem de atent, extrem de rezervat față de spațiul politic. Din postura de procuror general l-am văzut altfel, din păcate, mult mai activ, din perspectiva mea la limita textului de lege care vorbește despre obligația de rezervă a magistratului. Chiar dacă procurorul general nu e un simplu magistrat care are dosare și are responsabilitatea unui sistem întreg sau cu atât mai mult are obligația de rezervă când exprimă opinii în spațiul public. Din punctul meu de vedere domnul Lazăr a avut câteva apariții publice în anumite momente importante în dezbaterea publică în care nu și-a manifestat obligația de rezervă așa cum așteptăm la orice magistrat, cu atât mai mult la domnul Lazăr pe care îl știu de 20 de ani ca un om extrem de echilibrat”.

Fostul ministru al Justiției a susținut, apoi, că procurorul general al României, ”în anumite declarații publice” i s-a părut că a avut o abordare ”care nu ar trebui să fie prezentă în spațiul public din perspectiva unui magistrat”.

”Nu spune nimeni să nu ai dialog, dar poți să ai dialog în relația cu ministrul, direct, nu trebuie să-i spui ministrului în spațiul public opinia ta”, a mai spus senatorul Robert Cazanciuc.

Întrebat dacă se referă declarații privind Ordonanța 13, acesta a spus că se referă ”la mai multe declarații făcute inclusiv în contextul OUG 13”

Senatorul consideră că OUG 13 a fost o greșeală ”cel puțin din perspectiva modului de abordare a unor chestiuni care trebuiau să primească un răspuns”.

”Sunt lucrări clarificate, asumate, suntem deja la al treilea ministru în momentul de față. Învățăm din greșeli și mergem mai departe”, a spus Cazanciuc, fiind întrebat dacă OUG 13 a fost o greșeală.

Robert Cazanciuc a fost prezent, joi, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, unde a susținut un seminar cu tema „Judecător / procuror / avocat / notar – job sau vocaţie?”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea