REZULTATELE concursurilor de admitere în magistratură și INM 2015 – 7 candidați din Alba au fost admiși pentru ultima probă

Institutului Național al Magistraturii a publicat, la data de 23 septembrie 2015, rezultatele obținute de participanți în prima etapă a concursurilor de admitere la Institutul Național al Magistraturii și de admitere în magistratură, organizate în acest an. Din județul Alba, 7 candidați au fost admiși și susțin, în următoarea perioadă, ultima probă – cea a interviului.

concurs inm*Concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii

Se organizează pentru ocuparea unui număr de 140 locuri de auditori de justiţie. Din cele 140 de locuri de auditori de justiţie, 70 sunt alocate pentru ocuparea funcţiei de judecător şi 70 pentru ocuparea funcţiei de procuror. La finalizarea primului an de studii auditorii de justiţie vor opta, în ordinea mediilor şi în raport cu numărul posturilor, pentru funcţia de judecător sau procuror, conform dispoziţiilor art. 16 alin.3 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

La concursul din acest an au participat, la nivel național, 3.167 de candidați dintre care 285 au obținut note de trecere după prima etapă. Cea mai mare medie a fost 8,70 iar ultimul candidat admis de pe listă a obținut media 7,15. Din județul Alba au participat 44 de candidați dintre care doar 3 au reușit să întrunească punctajul necesar pentru admiterea în a doua etapă: Andreea Lup (nota 8,05 la etapa eliminatorie), Andrei Vasile Căbulea (nota 7,59 la etapa eliminatorie) și Dan Constantin Ciornei (nota 7,24 la etapa eliminatorie).

Potrivit calendarului examenului, susținerea interviului este programată să se desfășoare între 25 septembrie și 4 octombrie 2015.

CITEȘTE ȘI: REZULTATELE primei etape a concursurilor de admitere în magistratură și INM – 11 din cei 62 de candidați din Alba au trecut baremul

*Concursul de admitere în magistratură

Se organizează pentru ocuparea unui număr de 28 de posturi de judecător la judecătorii şi 25 posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii.

La concursul din acest an au participat, la nivel național, 814 de candidați dintre care 93 au obținut note de trecere după prima etapă. Cea mai mare medie a fost 8,54 iar ultimul candidat admis de pe listă a obținut media 6,28. din județul Alba au participat 18 de candidați dintre care 4 au reușit să întrunească punctajul necesar pentru admiterea în a doua etapă: Mariana Adina Marcu (nota 7,39 la etapa eliminatorie); Sorin Liviu Gheorghe (nota 7,21 la etapa eliminatorie); Anca Ioana Suciu (nota 6,95 la etapa eliminatorie); Alexandra Lavinia Tomuleţiu (nota 6,82) la etapa eliminatorie.

Potrivit calendarului examenului, susținerea interviului este programată să se desfășoare între 5 și 13 octombrie 2015.

CITEȘTE ȘI: REZULTATELE concursurilor de admitere în magistratură și INM – 11 candidați din Alba au susținut testul de verificare a raţionamentului logic. VEZI punctajele

A doua etapă a concursurilor de admitere la Institutul Național al Magistraturii și de admitere în magistratură constă în susţinerea unui interviu în care se cere:

a) elaborarea în scris a unei analize cu privire la subiectul extras de către candidat şi susţinerea orală a acestuia,

b) analiza orală a unei speţe cu elemente de etică specifice profesiei.

Analiza prevăzută la lit.a) se predă comisiei de examinare după susţinerea orală a acesteia şi va fi avută în vedere la aprecierea interviului.

Sunt declaraţi admişi la această probă candidaţii care au obţinut nota minimă 7.

Nota obţinută la concurs este suma notelor obţinute în cele două etape, calculată în raport cu următoarea pondere: nota de la prima etapă 75%, interviul 25%.

Clasificarea candidaţilor urmează a se face în ordinea descrescătoare a notelor obţinute la concurs.

NOTA: Punctajele obținute de candidați au fost publicate pe pagina de internet a Institutului Național al Magistraturii. Precizăm că sunt date publice de interes național mai ales în această perioadă în care se discută aprins despre deciziile pe care le iau magistrații, despre pregătirea pe care aceștia o au în momentul în care ocupă posturile scoase la concurs dar și despre încrederea pe care populația o are în justiție.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

2 Comentarii

alex 26 septembrie 2015 at 12:38

deci pana la urma din cei 7 din titlu au devenit 3 in articol?

Sfarlea Ioana Raluca 26 septembrie 2015 at 14:09

Nu, sunt tot 7 si in articol, dar trebuie sa-l cititi ”cap-coada”, nu ”in diagonala”. 3 la admitere la INM + 4 la admitere in magistratura = 7 candidati

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...