Rămâi conectat

Curier Județean

REZULTATE finale DEFINITIVAT 2016, pe Edu.ro: Trei candidați din Alba au obținut note peste 8, după contestații. Rata de promovare la examen, 70,32%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Educației a publicat, joi, pe Edu.ro rezultatele finale ale examenului de definitivare în învățământ 2016.  Potrivit inspectorului școlar Monalisa Borza, încă trei profesori din Alba au obținut note de promovare după soluționarea contestațiilor.  

În total, 64 dintre cei 91 de candidați din județul Alba au reușit să obțină minimum nota 8 la proba scrisă a examenului, rata de promovare fiind de 70,32%, cu peste 20 de procente mai mult față de anul trecut, când rata de promovare la examen a fost de 48,24%.

Rezultatele finale ale candidaților din județul Alba au fost publicate AICI.

Contestații au depus 24 de profesori.

Proba scrisă a examenului de definitivare în învățământ a avut loc în 4 august. Rezultatele au fost publicate în 14 august, iar profesorii nemulțumiți au putut depune contestații în 11 și 12 august, potrivit calendarului MECȘ.

În județul Alba, proba scrisă a fost susținută la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, cu participarea a 91 de dascăli. Inițial s-au înscris 131 de candidați; 20 au absentat și 20 s-au retras din concurs, după ce au văzut subiectele.

După definitivare, evoluția în cariera se realizează prin gradul didactic II și gradul didactic I. Profesorii se pot prezenta de maximum 3 ori la examenul de definitivat, în cel mult 5 ani. Cei care pică definitivatul pot sa fie angajați în învățământ doar pe perioada determinată, ca profesori debutanți. Nota minimă de promovare este 8, astfel au putut intra în examenul scris de definitivat profesorii care, la inspecții, au avut media cel puțin 8 și care au predat cel puțin 1 an. Examenul scris de definitivat durează 4 ore.

Profesorii care au promovat examenul de definitivat  își vor primi drepturile salariale începând cu data de 1 septembrie a anului școlar următor. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: „Ziua pământului” sărbătorită la Sebeș de elevi și preșcolari: Ateliere și diferite activități pentru conştientizarea protecției mediului și a biodiversității

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: „Ziua pământului” sărbătorită la Sebeș de elevi și preșcolari: Ateliere și diferite activități pentru conştientizarea protecției mediului și a biodiversității Ieri, 22 aprilie, aproape 1500 de elevi și preșcolari au primit ghivece și plante din partea municipalității, pentru a susține activitățile educative din „Săptămâna verde”. S-au organizat activități pentru conștientizarea protecției mediului, biodiversității și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea