Rămâi conectat

Politică Administrație

Rezoluția TNL: 2016 – anul tinerilor și al reformei clasei politice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alegerile constituie instrumentul de manifestare ciclică a puterii poporului asupra reprezentanţilor. Anii 2014 şi 2015 au fost anii în care clasa politică a primit semnale ferme că relaţia alegător-reprezentant trebuie radical schimbată.

TNL Alba  in Europa_Florin Roman candidat europarlamentare (3)Alegerile din anul 2016 vor constitui punctul de referinţă al schimbării unui mod de a face şi a înţelege politica, anul în care alegătorii români au atins maturitatea de a cere şi a alege. În 2016 alegătorii nu cer doar schimbarea generaţiilor de oameni politici, ci şi un nou model de relaţionare politică dintre reprezentaţi şi reprezentanţi. „Mai aproape de oameni, mai aproape de comunităţile locale” nu vor mai rămâne doar simple sloganuri rostite în campania electorală. Vor fi fapte, iar cine nu va respecta angajamentele asumate, va fi sancţionat cu respingerea definitivă din calitatea de reprezentant al comunităţii. Aşteptările alegătorilor sunt mari, iar partidele care nu sunt capabile să se adapteze, să impună criterii de integritate şi performanţă candidaţilor, vor plăti preţul respingerii definitive.

Partidul Naţional Liberal, spre desosebire de ceilalţi competitori politici, deţine o resursă umană valoroasă, pregatită să confirme în faţa alegătorilor.

Tinerii liberali sunt pregătiţi să îşi asume responsbilităţi şi să contribuie la schimbarea modului de a face politică. Este momentul ca generaţia tânără să fie consultată şi să-şi impună punctele de vedere. Peste 2000 de tineri liberali doresc să devină vocea generaţiei lor şi şi-au anunţat intenţia de a candida la alegerile locale. Istoria ne-a arătat că tinerii au fost motorul marilor schimbări. Dacă la Revoluție și în Piața Universității tinerii au fost majoritari, acum, la peste 25 de ani de la acele tragice evenimente care ne-au adus schimbarea, tot tinerii pot fi motorul schimbării, catalizatorul dezvoltării accelerate a României.

PNL este singurul partid care a dovedit o maturitate organizațională ce permite promovarea tinerilor pe criterii de performanță. Din PNL au promovat cei mai mulți politicieni tineri în politica mare a României. Primul filtru de selecţie, competiţia dură din interiorul partidului, ne-a învățat că tinerețea în sine nu este un atu dacă nu este dublată de profesionalism.

Considerăm că drumul României în schimbare se apropie de final şi începe drumul României schimbată în bine. Se apropie de final şi drumul generaţiei oamenilor politici care au trăit comunismul şi începe drumul generaţiei oamenilor politici liberi de umbra comunismului.

 

 

Departamentul de Comunicare al TNL

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea