Rămâi conectat

Sport

Revoluție la Performanța Ighiu: antrenorul Adorian Himcinschi demis, Vasile Ursu a preluat echipa! Sancțiuni financiare împotriva jucătorilor!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vasile Ursu Performanta IghiuAntrenorul Adorian Himcinschi a fost demis de la Performanța Ighiu, după înfrângerea de la Deva, din etapa a 5-a, acesta fiind substituit pe banca tehnică de Vasile Ursu, directorul sportiv al ighienilor, venit în vară de la juniorii Unirii Alba Iulia!

*Sancțiuni împotriva jucătorilor

Vasile Ursu are termen până luni să decidă ce jucători vor rămâne în lot. Vor fi sancțiuni financiare, diminuarea contractelor, iar cine nu acceptă i se va rezilia contractul. Ursu are obiectiv să eficientizeze cheltuielile și să caute soluții de revitalizare a jucătorilor„, a precizat primarul Traian Rusu. Conform unor surse neoficiale, pe lista celor cărora li se va propune diminuarea contractelor sunt Bold, Mintaş, Keita şi Făgărăşanu.

*Adorian Himcinschi trimis în Liga a 5-a!

Adorian Himcinschi este victima de lux a dezamăgirilor fotbalistice din startul acestui sezon, mai ales că, în urma eșecului cu Ripensia Timișoara, avea obiectiv obținerea a trei victorii consecutive! „Am decis să-l înlocuim pe Adorian Himcinschi, noul antrenor fiind Vasile Ursu, ajutat de Ioan Marinca. Himcinschi este sub contract cu noi, dacă dorește să continue, are varianta echipei a doua, din Liga a V-a. Obiectivul rămâne promovarea„, a precizat președintele Gheorghe Dănilă. Cum despărțirea ar fi însemnat și o clauză financiară ridicată, oficialii Ighiului vor să-l trimită pe Himcinschi să antreneze în Liga a V-a!

*Himcinschi: „Nu a fost decent cum s-a procedat!”

Dacă aceasta e hotărârea, o accept, dar nu a fost decent cum s-a procedat. Modul cum au pus această decizie în practică a fost unul bizar. Consider că meritam un telefon prin care să fiu anunțat, după doi ani în care am activat aici, cu rezultate destul de bune și multe satisfacții. Am preluat echipa pe locul al 4-lea în Liga a 4-a, am promovat, am terminat pe locul secund, acum suntem pe locul șapte în Liga a 3-a. Aș putea spune foarte multe, dar acum mă opresc aici„, a spus Adorian Himcinschi, creatorul acestui proiect, în timp.

Eșecul de la Deva a umplut paharul nemulțumirilor la Performanța Ighiu, oficialii divizionarei terțe luând măsuri radicale, atât împotriva antrenorului, cât și a jucătorilor!

Nu mai permitem asemenea dezamăgiri. Cineva trebuie să răspundă. Aici, la Performanța Ighiu nu este pensiune, cheltuim o căruță de bani ca să ne facem de râs în campionat. Obiectivul echipei este ratat, jucătorii au dezamăgit, iar antrenorul trebuie să răspundă pentru aceste neîmpliniri„, a menționat primarul Traian Rusu.

Himcinschi a plătit tribut startului ratat de campionat, în condițiile în care obiectivul echipei este promovarea în Liga a 2-a, lui imputându-i-se faptul că jucătorii aduși nu confirmă!

*Ursu: „Vreau atitudine!”

În septembrie 2014, Himcinschi l-a înlocuit pe Paul Ciucă la Performanța Ighiu, antrenorul fiind la cârma echipei la cele mai importante realizări din istoria clubului: promovarea din 2015 în Liga a 3-a și locul secund în eșalonul terț în campionatul de debut. Înlocuitorul său, Vasile Ursu este la prima experiență ca și antrenor principal la seniori, aceasta acceptând propunerea venită de la Performanța, tocmai la insistențele lui Himcinschi. La 37 de ani, Ursu este la prima aventură în Liga a 3-a, „Categoric că nu o să pot schimba foarte multe. Vreau atitudine la echipă, nu vreau jucători care se plimbă pe teren. E o misiune dificilă, dar sper să o duc la bun sfârşit. Îmi pare rău ce s-a întâmplat cu Adorian Himcinschi, este prietenul meu şi sper să colaborăm în continuare, în alt context. Eu l-am susţinut în ceea ce-l priveşte, în deciziile luate„, a comentat Ursu.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea