Rămâi conectat

Actualitate

Revelion 2012 sărbătorit în peştera Gheţarul Scărişoara. Vezi cine şi de ce a ales acest loc pentru a trece în Noul An

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Speologi din Alba, Cluj, Bucureşti şi Hunedoara au sărbătorit trecerea în noul An într-un loc mai puţin convenţional, şi anume în peştera Gheţarul Scărişoara din comuna Gârda de Sus aflată în Parcul Natural Apuseni. Sărbătorirea trecerii în anul 2012 a fost organizată de o parte din membrii Asociaţiei Speologice Sfinx Gârda şi preşedintele acesteia, dr. Christian Ciubotărescu.

“Aici, am întâmpinat noul an printr-o festivitate morală si sacră, fară manifestari care ţin de consum excesiv de alcool, doar prin ciocnirea unui pahar de şampanie şi îmbraţişări”, a precizat Ciubotărescu.

În total 14 speologi din Gârda, alături de colegi din Cluj, Bucureşti, Brad, au sărbătorit trecerea în noul an în această peşteră în speranţa ca noul an să aducă noi descoperiri de noi cavităţi subterane care să fie explorate şi cercetate. “Unii colegi au întâmpinat anul 2012 cu dorinţa ca în acest an, în România să se mai amenajeze turistic cel puţin 2 peşteri la nivel european”, a mai spus preşedintele Asociaţiei speologice Sfinx Gârda.

Cel mai tânăr participant la eveniment a fost o fetiţă de 2 ani şi 4 luni, fiica unuia dintre speologi.

“Acest mod inedit de sărbătorire a Revelionului ne-a fost insuflat de dl profesor dr Iosif Viehmann de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj, cercetător pensionat la Institutul de Speologie Emil Racoviţă Cluj (primul institut de speologie din lume, fondat în 1920 de Emil Racovita – parintele biospeologiei ), care are în prezent venerabila vârstă de 87 de ani, şi care împreună cu studenţii domniei sale pentru o perioadă de peste 30 de ani a întâmpinat venirea noilor ani în peşteri. Multumim primarului comunei Gârda de Sus , Marin Vârciu, şi ghidului de la peştera Gheţarul Scărişoara, Vasile Paşca, pentru că au prelungit programul de vizitare a acestui obiectiv turistic, făcând posibilă această festivitate”, a adăugat Christian Ciubotărescu. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea