Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Rețeta zilei de miercuri, 20 mai: Pâine cu dovlecei și verdeață

Ziarul Unirea

Publicat

în

Făină, apă, sare şi un grăunțe de drojdie… patru ingrediente care dau viaţă celui mai important preparat de pe mesele noastre: pâinea. Din punct de vedere al simbolisticii, pâinea reprezintă elementele primordiale: pământul, apa şi focul. Noi, românii, privim pâinea ca pe o fiinţă vie, fiind chiar întruchiparea lui Dumnezeu. De aceea era aşezată la loc de cinste pe masă, învelită într-un ştergar alb şi curat, lângă icoană.

paine cu dovleceiDar cum reînnoim o rețetă veche de când lumea? Poate adăugându-i noi ingrediente, noi elemente, care să-i crească potențialul nutritiv, ca în această rețetă de Pâine cu dovlecei şi verdeaţă:

Ai trebuință de: doi dovlecei, 50 g stafide, două linguri cu oregano verde sau de cimbru verde, 600 g făină, 100 ml apă, 200 ml lapte dulce, 25 g drojdie, o linguriţă cu zahăr tos, 100 ml ulei de măsline, 70 g brânză tare, sare, piper.

Citește rețeta mai departe pe ANTENA SATELOR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea