Rămâi conectat

Curier Județean

Reprezentanții Regiunii Centru dezbat, marți, probleme privind implementarea Programului Operațional Regional 2014-2020

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia gazduieste, marți, sedinta ordinara a forului decizional al Regiunii Centru. Reuniunea de lucru a Consiliului pentru Dezvoltare Regionala al Regiunii Centru va avea loc in Sala de Conferinte a Hotelului Parc din Alba Iulia, incepand cu ora 11. Membrii CDR Centru vor dezbate cele 9 subiecte propuse de fonduri europenecatre ADR Centru pe Ordinea de zi a sedintei, punand accent pe analiza stadiului de pregatire a proiectelor ce vor fi finantate cu fonduri nerambursabile in acest an, urmand a fi adoptate si decizii privind actiunile ce vor fi intreprinse in ultimul trimestru al acestui an in procesul de dezvoltare regionala.

La aceasta intalnire de lucru, convocata de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru vor participa noii reprezentanti ai celor sase consilii judetene din Regiunea Centru, respectiv Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, primarii nominalizati ca reprezentanti ai municipiilor, oraselor si comunelor din fiecare din aceste judete, precum si invitati din alte structuri ale administratiei publice locale. Aceasta intalnire reprezinta si sedinta de constituire a acestui for deliberativ regional, dupa alegerile locale din iunie 2016. Ca atare, la primele puncte ale Ordinii de zi vor fi supuse spre aprobare, pe langa noua configuratie a Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Centru, propunerile privind alegerea noului presedinte si vicepresedinte al CDR Centru, precum si proiectul de hotarare pentru aprobarea Raportului de activitate al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, aferent Semestrului I al anului 2016.

Discutiile se vor axa pe informare reprezentantilor administratiei publice locale cu privire la stadiul implementarii Programului Operational Regional 2014-2020 la nivelul Regiunii Centru, inclusiv asupra stadiului in care s-a ajuns cu elaborarea Documentului Cadru pentru Strategia de Cercetare si Inovare Regionala pentru Specializare Inteligenta (Concept Note). Acest document de planificare este important pentru pregatirea proiectelor finantabile pe Axa Prioritara 1 – Promovarea transferului tehnologic din cadrul POR 2014-2020. Un alt punct referitor la noul Program de finantare il reprezinta propunerea de aprobare a proiectului de hotarare privind Editia I a Planului de Comunicare Regional realizat de ADR Centru pentru implementarea masurilor de informare si publicitate destinate promovarii POR 2014-2020 in Regiunea Centru.

Participantii vor dezbate propunerile de decizii privind aprobarea participarii ADR Centru ca partener in cadrul unor proiecte regionale, precum si a cofinantarii aferente bugetelor proprii ale acestora. Este vorba despre initiativele propuse spre finantare prin sapte proiecte de dezvoltare a capacitatii institutionale la nivel regional, finantabile prin programele InterReg Europe si InterReg Danube 2014-2020. Aceste sapte proiecte sunt transmise spre aprobare la Comisia Europeana si implica peste 60 de organizatii partenere ale ADR Centru de la nivel european. Daca vor fi aprobate de CE, aceste proiecte ar putea aduce fonduri nerambursabile in valoare de aproape 1 milion euro, in sprijinul administratiei publice si al organizatiilor neguvernamentale din Regiunea Centru, in vederea dezvoltarii regionale bazate pe Strategia Europa 2020. Tinand cont de misiunea ADR Centru, de a sustine initiativa privata si de a atrage cat mai multi investitori la nivel regional, un punct distinct pe Ordinea de zi a sedintei CDR Centru din 27 septembrie il constituie proiectul de hotarare privind aprobarea programului de activitati al ADR Centru pentru perioada 2017-2018, ca partener in proiectul BISNet Transylvania 2015-2020 si a cofinantarii aferente bugetului propriu. Prin acest proiect, ADR Centru acorda sprijin, de peste 8 ani, companiilor interesate de cresterea competitivitatii si a capacitatii de inovare. Initiativa este dedicata mediului de afaceri din regiunile Nord-Vest si Centru, prin acordarea de servicii specifice de sprijin acelor organizatii care detin potential de inovare si internationalizare a afacerilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea