Rămâi conectat

Ştirea zilei

Reprezentant al minei de la Roșia Montană: Tăriceanu a stat la rând ca orice alt turist pentru a vizita Muzeul Mineritului

Dragoş Suciu

Publicat

în

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a așteptat la rând ca orice alt turist pentru a vizita Muzeul Mineritului și nu a beneficiat de niciun privilegiu, declară reprezentanți ai minei de la Roșia Montană.

Un reprezentant al Muzeului Mineritului și minei de la Roșia Montană a declarat, joi, pentru ziarulunirea.ro, că președintele Senatului nu a avut un statut preferențial la vizita sa de miercuri la acest obiectiv, fiind întrebat în contextul în care în spațiul public a apărut un filmuleț în care oamenii i-ar fi reproșat că nu a așteptat la rând.  

”Dânsul nu a avut o vizită oficială, nu a fost anunțată de nimeni, a venit ca orice turist, este în concediu, cu familia și cu prietenii, s-a prezentat la poartă, când i-a venit rândul a intrat. Și dânsul a așteptat în jur de 5-10 minute până când a fost primit. A stat la rând ca orice alt cetățean, a venit și s-a prezentat ca orice alt vizitator de la Roșia Montană. Nu a avut niciun privilegiu, până nu a intrat înăuntru nici n-am știu dacă e dânsul sau nu e dânsul. Dacă nu era vorba de Tăriceanu și era vorba de Gheorghe Popescu, pe care nu-l cunoștea nimeni… Nu e prima dată când se așteaptă la poartă”, a declarat un reprezentant al Muzeului Mineritului și minei de la Roșia Montană.

Potrivit sursei citate, ceilalți turiști care au vizitat Muzeul au așteptat circa 10 minute până s-a terminat vizita grupului din care făcea parte Călin Popescu Tăriceanu, la fel cum și președintele Senatului a așteptat până când grupul dinaintea sa și-a terminat turul.

”La Roșia Montană este o veche exploatare, aflată în conservare. Aici nu se desfășoară activități specifice de muzeu. În perioada în care nu se fac supravegheri de lucrări sau alte lucrări, se fac vizite la muzeu. Programul este de luni până vineri între orele 8.00 și 14.00. Problema este că se mai așteaptă și nu se intră cu mai puțin de cinci persoane fiindcă nu se rentează din punct de vedere economic (…) Se mai stă și pentru că nu poți să suprapui grupurile și nu poți să intri cu un număr foarte mare în subteran (…) El a avut același tratament”, a mai spus reprezentatul minei de la Roșia Montană.

De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu a făcut, miercuri, pe pagina sa de Facebook, precizări cu privire la acest incident.  

”Am constatat că în spațiul public a fost propagat un filmuleț în care apar la terminarea vizitei pe care am făcut-o la muzeu. Pentru a oferi informații corecte și în speranța că nicio publicație nu va folosi filmulețul pentru a răspândi informații false, vreau să fac o serie de precizări. Muzeul se vizitează în grupuri de persoane. Numărul persoanelor este stabilit de organizatori și de reprezentanții muzeului. Astfel că, am așteptat și noi, împreună cu ceilalți turiști pentru ca grupul precedent să termine vizita, înainte de a începe turul grupului din care am făcut parte. Așadar, am vizitat muzeul odată cu grupul din care făceam parte, nu înaintea altcuiva”, a scris Tăriceanu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea