Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Reguli noi pentru tinerii care vor să-și deschidă o firmă. Cum poți să primești 10.000 de euro de la Stat, pentru o afacere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul a impus noi reguli pentru tinerii care vor să înceapă o afacere cu bani de la stat. Reglementările care vizează antreprenorii debutanți în afaceri au fost modificate printr-un act normativ, astfel că firmele organizate ca SRL-D vor trebui să respecte noiile proceduri pentru a primi de la Stat finanțarea nerambursabilă de până la 10.000 de euro, ce se acordă în cadrul acestui program.

euroPrin HG nr. 679/2015, publicată în Monitorul Oficial nr. 654 din 28 august 2015, s-au adoptat o serie de modificări la desfășurarea Programului de stimulare a înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanți în afaceri, potrivit avocatnet.ro.

Noul act normativ, care a intrat în vigoare odată cu publicarea oficială, completează și clarifică anumite aspecte legate de implementarea practică a programului destinat antreprenorilor debutanți în afaceri, adică acele persoane care desfășoară pentru prima dată activitate economică, prin intermediul unei societăți cu răspundere limitată (SRL-D).

Conform noilor reglementări care se aplică deja începând de vineri, 28 august, înscrierea proiectelor în acest program se va face exclusiv online, pe bază de username și parolă, în sesiuni semestriale de 15 zile calendaristice, până la epuizarea bugetului alocat programului.

Evaluarea planurilor de afaceri se va face după noi criterii

Hotărârea de Guvern introduce și noi criterii pe baza cărora vor fi evaluate planurile de afaceri înscrise în programul SRL-D.

Odată cu noile reglementări, admiterea în program se va face în ordinea punctajului obținut la evaluarea planurilor de afaceri depuse on-line, punându-se astfel accentul pe calitatea planului de afaceri. Înainte de această modificare, admiterea în program se făcea în funcție de ordinea înscrierilor.

Mai precis, punctajul minim acceptat este de 60 puncte, iar aplicația SRL-D va genera automat aplicanților ce nu se înscriu în punctajul minim mesajul „nu indepliniți criteriul de minimum 60 de puncte” în momentul transmiterii planului de afaceri.

La punctaje egale, departajarea se va face în funcție de câteva criterii, cum ar fi:

– numărul de locuri de muncă ce urmează a fi create în cadrul proiectului;

– achiziția de echipamente tehnologice;

– activitatea pe care o accesează programul;

– curs de anteprenoriat;

– asociatul/administratorul SRL-D este șomer sau absolvent din anul precedent la data înscrierii la Registrul Comerțului;

– data și ora înscrierii în program.

Avizarea verificărilor se face de către Direcția de Implementare Programe pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii. (Z.U.)

Sursa: avocatnet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea