Rămâi conectat

Politică Administrație

Regiunea Centru, din care face parte și Alba, este defavorizată. Are un PIB pe cap de locuitor de sub 45% din media UE

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

harta regiune centruModul de acordare al ajutoarelor de stat de către Guvernul român, de genul celui dat companiei germane Daimler pentru investiția de la Sebeș, a fost aprobat de Comisia Europeană (CE). Astfel, CE a stabilit ca România să rămână împărțită în opt regiuni, Alba făcând parte ca și până acum, din Regiunea Centru, alături de județele Brașov, Sibiu, Mureș, Covasna și Harghita. După această hartă vor fi acordate ajutoare ajutoare de stat pentru dezvoltare regională în perioada 2014-2020.

„Noua hartă a ajutoarelor regionale stabileşte un cadru clar în care România poate promova investiţiile productive în regiunile defavorizate în perioada 2014-­2020”, a declarat vicepreşedintele CE responsabil de concurenţă, Joaquín Almunia, potrivit unui comunicat publicat, miercuri, de Comisia Europeană (CE), citat de Mediafax. Harta va fi disponibilă în perioada 1 iulie 2014 – 31 decembrie 2020, notează Comisia.

Regiunile care au un PIB pe cap de locuitor sub 75 % din media UE sunt eligibile în mod prioritar pentru ajutoarele regionale pentru investiţii, scopul principal al ajutoarelor fiind de a promova dezvoltarea regiunilor defavorizate din Europa.

Regiunea Centru, din care face parte și Alba are un PIB pe cap de locuitor de sub 45% din media UE și este eligibilă pentru ajutoare regionale pentru investiţii de până la 35-50% din costurile eligibile ale proiectelor de investiţii.

Scopul ajutoarelor de stat regionale este de a sprijini dezvoltarea economică şi ocuparea forţei de muncă.

Printre principalii beneficiari de ajutor de stat care au primit acorduri de finanţare în anul 2013 se numără companii cu capital străin precum Daimler, IBM, Microsoft, Dell, Delphi, Continental Anvelope, dar şi companii româneşti, cum ar fi Adeplast. Pirelli, Dacia-Renault, Rombat, Contitech (parte a grupului Continental) sunt o parte dintre firmele care au şi finalizat anul trecut proiectele finanţate cu ajutor de stat.

Regiunile de dezvoltare ale României

Nord-Est – judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui,

Sud-Est – judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea şi Tulcea,

Sud-Muntenia – Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman,

Sud-Vest Oltenia – judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea,

Vest – județele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş,

Nord-Vest – judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu-Mare şi Sălaj,

Centru – județele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Bombă la Câmpeni: S-a retras Călin Andreș, vine Călin Bodea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bombă la Câmpeni: S-a retras Călin Andreș, vine Călin Bodea Fostul primar al orașului Câmpeni, Călin Andreș, care ar fi trebuit să fie candidatul PSD la Primăria Câmpeni, s-a retras. El nu va mai candida din cauza unor motive persoanele. Contactat telefonic de Ziarul Unirea, Călin Andreș a confirmat faptul că s-a retras din motive […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea