Rămâi conectat

Curier Județean

Reactie dură a Uniunii Artiștilor la refuzul conducerii TVR de a transmite Serbările Naționale de la Țebea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vorbim cu mândrie despre cel supranumit „Craiul Munților”, eroul național, Avram Iancu. 

tebeaDeşi studiile sale de Drept îl prezentau ca pe un viitor avocat strălucit, Avram Iancu rămăsese un avocat de mâna a doua, nefăcând parte nici măcar din Barou, pledând doar pentru unele cazuri care se iveau. Toate acestea pentru că interesul său s-a dovedit a fi unul accentuat pentru popor, eroul nostru devenind un strateg militar de excepție, cu o viziune care era invidiată şi la Curtea Vienei.

Ne-am obişnuit cu întâlnirea românilor de la Țebea, în fiecare an, în semn de recunoştință pentru ceea ce au însemnat eroii noştri pentru neamul românesc, aducând un omagiu Craiului Munților prin manifestările culturale rezervate acelei zile. De la Slujba de Comemorare, la frumoasele costume româneşti şi la cântecele patriotice prezentate de mari artişti ai neamului, întâlnirea de la Țebea rămâne zi de sărbătoare națională, pentru fiecare român.

An de an, atât cei prezenți, cât cei şi care urmăreau de acasă manifestările de la Țebea prin intermediul Televiziunii Române, trăiau momente în care simțeau   mândria de a fi români, mai mult ca oricând. Cu timpul, se pare ca toate fenomenele frumoase şi valoroase se alterează, astfel că în acest an, conducerea Televiziunii Române, a ales să nu mai acorde importanță acestui eveniment, întrucât, în viziunea dânşilor, transmisiunea în direct de la Țebea, nu reprezintă un real interes național. Comportamentul dezinteresat si sfidator al celor care se afla vremelnic la conducerea TVR ne face să reactionam atat in numele artistilor interpreti are promoveaza cultura traditionala cat si in numele romanilor carora li se neaga dreptul de a putea viziona un eveniment de interes national asa cum presupune in fapt misiunea postului public.

Declarația Presedintelui Consiliului Judetean Hunedoara,domnul Adrian David, scoate în evidență interesul sporit al organizatorilor de a avea partener Televiziunea Romana,   profesionistii sai, cei care sunt în măsură să preia difuzarea acestui eveniment, la standarde le pe care acesta le impune.

Speram ca TVR sa redevina ceea ce trebuie sa fie; televiziunea tuturor romanilor nu a unei persoane sau a unui grup de persoane care sa decida dupa bunul plac in numele interesului national!

Serbarile Nationale Tebea, aceasta sarbatoare nu sunt mai putin importante decat ziua nationala sau mica unire, iar de a lungul anilor s a vazut ca Tebea este locul in care istoria romanilor s a scris pentru toti romanii, iar prin ce facem o scriem la prezent. Poate ca nu toti romanii pot ajunge, dar sigur toti ar vrea sa vada. Poate ca citind aceste randuri, cei care conduc astazi TVR vor intelege ca istoria nu se ajusteaza dupa audienta, iar marile momente ale acestei natii nu merita sa fie voalate de decizii marunte!

 

„Omul şi muntele se aseamană, dar cu deosebirea că prin munții săi, pământul încearcă să se ridice la cer, pe când prin oameni, cerul coboară pe pămănt.” WILLIAM SHAKESPEARE

 

Comunicat al Uniunii Artistilor Interpreti de Folclor Muzical din Romania

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea