Rămâi conectat

Politică Administrație

Reacția companiei Holzindustrie Schweighofer referitoare la acuzațiile privind achiziționarea de lemn din surse ilegale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

sebes Holzindustrie SchweighoferClarificări ale companiei Holzindustrie Schweighofer referitoare la acuzațiile lansate recent în România și la reacția mass media privind presupusa implicare a acesteia în achiziționarea de lemn provenit din surse ilegale:

  • Holzindustrie Schweighofer a dat întotdeauna dovadă de angajament în ceea ce privește prelucrarea responsabilă a lemnului. Compania respinge categoric toate acuzaţiile conform cărora sprijină sau este beneficiara tranzacțiilor ilegale cu lemn. Dimpotrivă. Comerțul ilegal cu lemn dăunează pădurii și, deopotrivă, industriei lemnului.
  • De aceea, în interesul său propriu, Holzindustrie Schweighofer sprijină atitudinea responsabilă față de mediu și își desfășoară activitatea pe baza principiilor sustenabilității. Compania dispune de un sistem extins și eficient de control al provenienței lemnului şi procesează doar lemn înregistrat, cu documente de origine care îndeplinesc toate cerinţele legale din România şi Uniunea Europeană. În privința calității, compania noastră este certificată de către instituții independente recunoscute internațional (PEFC, FSC).
  • Potrivit declarațiilor angajaților prezentați în materialul video publicat recent de către EIA și preluat de mass media, afirmațiile acestora au fost scoase din context prin editare, iar acest lucru a generat un material final cu mesaj eronat.
  • Cu toate acestea, am început deja reverificarea tuturor procedurilor interne în privința furnizorilor, pentru a ne asigura încă o dată că la toate nivelele companiei sunt și vor fi respectate cele mai înalte standarde de mediu. Rezultatele acestui proces vor fi publicate în mod transparent și vor face subiectul unui dialog cu organizații de mediu și autorități publice.

Recent, unele instituții mass-media din România au preluat acuzaţii nedovedite ale unor ONG-uri, afirmând că Holzindustrie Schweighofer derulează activităţi neconforme cu practicile legale în domeniul achiziției şi prelucrării lemnului şi punând la îndoială corectitudinea relațiilor companiei noastre cu autoritățile publice din România.

De zeci de ani, Holzindustrie Schweighofer se află în prim planul prelucrării responsabile a lemnului şi este certificată de instituții independente de renume, recunoscute la nivel mondial, cum ar fi Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC) şi Forest Stewardship Council (FSC).

De aceea suntem cu adevărat şocați de recentele atacuri și reportajele nedrepte despre compania noastră. În consecinţă, am dori să informăm și să declarăm ferm următoarele:

  • Orice livrare de lemn către Holzindustrie Schweighofer trebuie să provină doar din exploatări legale. Toţi furnizorii noştri se angajează să respecte legislaţia privind exploatarea lemnului prin contractele de vânzare-cumpărare. În plus, îndeplinirea acestui angajament este verificată cu documente legale pentru fiecare livrare care ajunge la poarta companiei noastre. Toţi furnizorii noștri trebuie să se supună cu stricteţe acestei obligații, fără nicio excepție; în caz contrar aceștia pot fi acționați în judecată pentru daune-interese.
  • Refuzăm în mod categoric să achiziționăm şi să prelucrăm orice lemn provenit din parcurile naţionale (chiar dacă acesta provine din exploatări în conformitate cu Codul Silvic).
  • Holzindustrie Schweighofer își îndeplineşte toate cerințele legale şi obligă prin contract furnizorii săi să îşi îndeplinească, la rândul lor, obligaţiile legale. În plus, compania a instituit proceduri suplimentare de control intern. Cooperăm cu autoritățile competente pentru controlul şi lupta împotriva tăierilor și a comerțului ilegal de lemn şi ne exprimăm susținerea pentru introducerea unor măsuri de control și mai eficiente direct la locul de recoltare și pe rutele de transport.
  • Autoritățile competente desfășoară controale permanente în toate fabricile noastre. Furnizăm întotdeauna, în mod transparent, documentele necesare cerute de legislația românească și de către reglementările UE, pentru a face dovada provenienței legale a materialului lemnos achiziționat de către noi. Contrar unor afirmații, Holzindustrie Schweighofer nu este implicată în acțiuni în instanță privind presupuse achiziții ilegale de masă lemnoasă.
  • Pentru a preveni alte acuzaţii neadevărate şi pentru a demonstra public înaltele noastre standarde calitative, Holzindustrie Schweighofer a demarat o reverificare a tuturor procedurilor interne precum şi a furnizorilor. Rezultatele acestor reverificări vor fi publicate curând și vor fi puse la dispoziția autorităților competente și a organismelor de certificare.
  • Invităm ONG-urile interesate, care luptă pentru exploatarea durabilă a lemnului, să ne contacteze direct pentru a obține mai multe informaţii. Aşteptăm cu interes un dialog într-un mediu echitabil şi ne declarăm disponibilitatea de cooperare în domeniul sustenabilităţii, care este, în mod cert, o temă de interes comun pentru ONG-uri, compania noastră şi publicul larg.

Gerald Schweighofer

Proprietarul companiei Holzindustrie Schweighofer


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Peste 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în Roșia Montană: Primăria a solicitat aviz pentru proiectul MAMUT de peste 22 milioane

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Peste 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în Roșia Montană: Primăria a solicitat aviz pentru proiectul MAMUT de peste 22 milioane Primăria Roșia Montană se pregătește să modernizeze patru drumuri comunale cu o lungime totală de aproape 11 kilometri. Este vorba despre DC 146, DC Coasta Henții, DC Hondru Curături – tronosnul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea