Rămâi conectat

Ştirea zilei

Reabilitarea a 33 de străzi, aparatură pentru spital, ştrandul oraşului, construirea de creşe şi grădiniţe, amenajarea parcurilor – pe lista de investiţii în 2017 a Municipiului Sebeş

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru anul 2017 administraţia locală a municipiului Sebeş este ambiţioasă şi plină de energie, după cum spune primarul Dorin Nistor. Dintr-un buget local record de 99 de milioane de lei, 33 de milioane au fost alocaţi în 2017 pentru investiţii.

Obiectivul adiministraţiei de la Sebeş pentru perioada 2017-2018 se axează pe tot ceea ce înseamnă infrastructură şi se are în proiect reabilitarea a 33 de străzi,din Sebeş, Lancrăm şi Petreşti, atacabile la diverse etape de investiţii.  Astfel, anul acesta 3 străzi vor fi finalizate, iar pentru celelate se vor începe lucrările care vor fi finalizate în 2018. Bugetul alocat pentru reabilitarea drumurilor este de 9 milioane de lei în 2017.

În ceea ce priveşte educaţia, investiţiile sunt pregonizate la 3,5 milioane de lei. Este vorba despre construirea unei creşe pentru a veni în întâmpinarea celor care au copii mici, dar şi loc de muncă, construirea de grădiniţe, dar şi de reabilitarea şcolii şi grădiniţei din Răhău. Pentru Liceul tehnologic care funcţionează în prezent în 3 locaţii care nu sunt adecvate şi nu oferă confortul unei unităţi de învăţământ, se are în vedere construirea unei clădiri noi cu toate facilităţile şi care să fie „atractiv şi pentru cei care sunt din Sebeş şi pentru cei din jurul oraşului”.

„Trebuie să recunoaştem că cea mai importantă a României şi a Municipiului Sebeş inclusiv, este resursa umană. Dacă reuşim să educăm copiii, vom avea forţă de muncă calificată în continuare, dându-ne perspectiva unui viitor mai bun din toate punctele de vedere. Dezvoltarea economică a municipiului Sebeş se bazează pe mai multe componente. Investind în educaţia copiilor dăm perspectivă şi agenţilor economici care se vor dezvolta în zonă. În caz contrar şi dacă nu suntem preocupaţi de direcţiile în care ei se dezvoltă şi nu şcolarizăm în acea direcţie copii, este clar că ne închidem singuri porţile, ne închidem venituri,”a declarat primarul municipiului.

Alte investiţii au în vedere ştrandul oraşului, a cărui construire este estimată la suma de aproximativ 1 milion de euro. Şi reabilitarea în totalitate a parcului Arini, dar şi lucrări în Parcul Tineretului şi a lacului din zonă sunt cuprinse în bugetul pe anul acesta.

Lista amplă a investiţiilor continuă cu un buget de aproximativ 2 milioane de lei pentru sănătate. Spaţiile pe care primăria le-a pus la dispoziţie medicilor de familie vor fi reabilitate pentru a oferi condiţii optime bolnavilor. Pentru Spitalul Municipiului Sebeş se pune accent pe achiziţionarea de aparatură şi echipamente medicale, dar se va interveni şi asupra clădirilor, încercându-se obţinerea unei finanţări nerambursabile pentru izolarea termică a clădirii vechi. Maternitatea spitalului va beneficia de lucrări de renovare, fiind o secţie unde nu s-a intervenit de foarte mult timp. Pe viitor, ambiţiile sunt şi mai mari şi vizează construirea unei noi aripi pentru spital care va cuprinde urgenţele, pediatria şi blocul operator.

“Sunt provocări multe, sunt lucruri care trebuie făcute, eu aş fi vrut să se întâmple pocnind din degete”, spune Dorin Nistor.

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Alegeri locale 2024: Anunț privind desemnarea prin tragere la sorţi a președintelui Biroului electoral de circumscripție județeană nr. 1 Alba și a locțiitorului acestuia, precum și a președinților birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală și a locțiitorilor acestora

Unirea Ziarul

Publicat

în

Alegeri locale 2024: Anunț privind desemnarea prin tragere la sorţi a președintelui Biroului electoral de circumscripție județeană nr. 1 Alba și a locțiitorului acestuia, precum și a președinților birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală și a locțiitorilor acestora A N U N Ţ În conformitate cu dispoziţiile Hotărârii nr. 34H/19.04.2024 a Biroului Electoral […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea