Rămâi conectat

Actualitate

RCA-ul în rate – o opțiune tot mai căutată de șoferi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

asigurare-autoRCA-ul în rate devine pentru români o opţiune tot mai căutată şi asta deoarece poliţele de asigurare se scumpesc pe zi ce trece. Oferta de RCA în rate este fără dobânda în cazul în care se încheie o poliţa de asigurare pe 12 luni.

Poliţele RCA în rate pot fi achitate cu card de credit sau integral. Asiguratorii spun ca nu este obligatoriu sa folosiţi un card de credit care sa fie al persoanei asigurate, putându-se folosi (evident, doar cu acordul acestora) inclusiv cardul de credit al unui membru din familie sau chiar al unui prieten.

Ordonanţa 54/2016 privind poliţele RCA introduce un cazier pentru fiecare şofer care deţine o poliţă de asigurare RCA, iar acesta va fi înscris în baza de date CEDAM. Astfel, inclusiv poliţa de asigurare va arăta diferit decât pana în prezent, având o rubrica nouă care poarta denumirea “Şofer” pentru care se pot transmite infomaţii la apelarea Cerere Ofertă şi Emitere poliţa RCA.

Cu toate ca asiguratorii au cerut insistent în ultima perioada creşterea tarifelor în concordanta cu preţurile din ţările Uniunii Europene, mai ales în condiţiile în care tot mai mulţi romani circulă cu maşinile peste hotare şi, implicit, creşte constant şi numărul accidentelor provocate de către aceştia, Guvernul a decis ca, cel puţin în următoarele şase luni, asiguratorii nu vor avea voie sa încheie poliţe RCA la tarife peste cele maxime reglementate în Hotărârea de Guvern nr. 826/2016.

Sursa: romaniatv.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război Citește și: Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 2024 Pensiile speciale în România sunt un subiect care continuă să stârnească dezbateri aprinse. Conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea