Rămâi conectat

Ştirea zilei

Psihologul Mădălina Arion din Sebeş a adus, în premieră, în Alba, decontarea serviciilor de psihologie prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS)

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Psihologul Mădălina Arion din Sebeş a adus, în premieră, în Alba, decontarea serviciilor de psihologie prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS)

Într-o lume tot mai agitată, cu o viaţă cotidiană stresantă pentru majoritatea oamenilor care trăiesc aceste timpuri, românii încep să descopere şi ei (e drept, mult mai târziu decât cetăţenii ţărilor civilizate) că mersul la psiholog e benefic şi îi ajută să depăşească sau să înţeleagă problemele cu care se confruntă. Ceea ce însă puţini dintre conjudeţenii noştri ştiu este că serviciile de psihologie pot fi decontate prin Casa de Asigurări de Sănătate, iar singurul cabinet care, deocamdată, oferă astfel de servicii se află la Sebeş şi aparţine psihologului Mădălina Arion.

Mădălina a absolvit Facultatea de Psihologie din Sibiu şi Şcoala de Psihoterapie Integrativă din România, are master în Psihologie Clinică şi Psihoterapie, cursuri complementare de Psihooncologie, formare în Terapii pentru copii, cursuri postuniversitare în Psihologia Transporturilor, Psihologia Muncii şi Psihologia Apărării. Pasionată de meseria pe care şi-a ales-o, Mădălina Arion investeşte periodic în cursuri de specializare, tocmai pentru a aduce pacienţilor ei cele mai noi tehnici de echilibrare emoţională, pentru a fi în permanentă legătură cu studiile din domeniul psihologiei şi psihoterapiei.

Fără să utilizeze cuvinte mari, laude şi titluri, fără să se ascundă în spatele unui halat alb care să o legitimeze în meseria pe care şi-a ales-o, Mădălina Arion este unul dintre cei mai căutaţi psihologi din judeţul Alba, fiind totodată şi singura care a adus în judeţul nostru decontarea serviciilor de psihologie prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS). l“Pacienţii care au nevoie de testul psihologic pentru comisii sunt cei mai avantajaţi de faptul că serviciile psihologice se pot deconta” Mădălina Arion îşi desfăşoară activitatea în cadrul cabinetului individual din Sebeş situat pe strada Șurianu nr. 30 (în curtea fostei Policlinici), dar şi în spitalul din Sebeş (telefon 0748/834204, Facebook – Psihoterapie Sebeş), unde oferă consultaţii atât pentru copii cât şi pentru adulţi. Atât în Cabinetul particular, cât şi în Spitalul Municipal Sebeş, Mădălina Arion oferă testare psihologică pentru Comisia de Handicap şi pentru Comisia de Expertiză Medicală, stabilind gradul de funcţionare globală a fiecărui pacient, evaluând pacienţii cu răbdare, bândeţe şi înţelegere.

”Pacienţii care au nevoie de testul psihologic pentru comisii sunt cei mai avantajaţi de faptul că serviciile psihologice se pot deconta, deoarece în cazul celor din comisii, veniturile sunt mici, ei manifestând o bucurie aparte că nu mai sunt nevoiţi să achite costul testării”, spune Mădălina Arion. Pentru ca pacienţii să beneficieze de consultaţii decontate de CAS este nevoie ca ei să vină la cabinet cu scrisoare medicală de la medicul specialist (psihiatru, neurolog). În prezent, Colegiul Psihologilor negociază contractul cadru pentru ca şi medicii de familie să poată elibera trimiteri, însă, deocamdată, doar medicii specialişti pot ajuta la decontarea consultaţiilor.

”Serviciile care se decontează în acest moment pe baza trimiterii de la medicul specialist cuprind partea de psihologie clinică, adică testarea psihologică pentru Comisia de Handicap sau Comisia de Expertiză Medicală, consultaţiile de psihologie pentru stabilire de diagnostic, consultaţiile iniţiale pentru stabilirea unui proces psihoterapeutic”, explică psihologul. În egală măsură, la uşa cabinetului sunt mulţi părinţi cu copii care au nevoie de evaluarea psihologică pentru stabilirea gradului de handicap sau pentru orientarea şcolară, unde sunt evaluate toate funcţiile psihologice, părintele primind o fişă psihologică complexă, detaliată despre statutul psihologic, intelectual, social şi emoţional al copilului. Dotat cu aparate computerizate standardizate, cabinetul doamnei psiholog eliberează în urma consultaţiei de specialitate, avize psihologice pentru obţinerea permisului de conducere, avize pentru angajare sau pentru evaluarea periodică pentru diferite funcţii.

”Durerea este inevitabilă, suferinţa este o opţiune…”

Mădălina Arion mărturiseşte că dintre toate specialităţile în care are drept de liberă practică eliberat de Colegiul Psihologilor din România, cea mai frumoasă parte este aceea a psihoterapiei, unde clienţii sunt protejaţi prin confidenţialitate, având rezultate foarte bune. “În cabinet vin oameni cu suferinţe diferite, cu poveşti de viaţă uimitoare, cu nevoie de suport emoţional. Cererea pentru psihoterapie este tot mai mare, psihoterapia având pe piaţa românească o evoluţie foarte frumoasă.

La mine vin oameni conştienţi de probleme, pentru că despre asta este psihoterapia, despre dorinţa de echilibrare emoţională, de armonizare a vieţii şi a gândurilor. Ca psihoterapeut nu intervin în destinul oamenilor şi nu le dau sfaturi, pentru că sfaturile creează dependenţă, iar prin dependenţă ei devin incapabili. Mai degrabă găsim tehnici prin care se înţelege că durerea este inevitabilă, dar suferinţa este o opțiune”, mărturiseşte Mădălina Arion. În ultima perioadă, tot mai multe cupluri se adresează psihologului, psihoterapiile de cuplu fiind menite să armonizeze viaţa de familie, să echilibreze adulţii pentru a putea creşte copii sănătoşi emoţional, creându-se acasă un climat de linişte şi armonie.

”Chiar dacă pare ireal, contactul periodic cu un psiholog privind viaţa de cuplu şi de familie nu face altceva decât să aducă nenumărate beneficii în casă. Consider că mersul la psiholog, mai ales în aceste vremuri pe care le trăim, ar fi bine să devină un act de normalitate”, crede Mădălina Arion, cea care este numită de unii pacienţi ”doctorul de suflete”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională Mai mulți elevi din Aiud, Sânmiclăuş și Sebeș s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de limba germană maternă și limba maghiară maternă. Etapa județeană a OLIMPIADEI DE LIMBA ȘI LITERATURA GERMANĂ MATERNĂ, clasele V-XII, s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea