Rămâi conectat

Ştirea zilei

PSD Alba își face harachiri: Gheorghe Damian, cel mai bun primar din PSD, și consilierul județean Ioan Florea, EXCLUȘI din partid

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian și consilierul județean Ioan Florea au fost excluși, vineri seara, din PSD Alba. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comitetului Executiv Judeţean al PSD Alba, cu votul majorității membrilor prezenți.

”Astăzi, 13.01.2017 a avut loc sedinţa Comitetului Executiv Judeţean al PSD Alba, iar în urma unei analize aprofundate a modului cum s-a desfăşurat campania electorală pentru Alegerile Parlamentare 2016 cât şi a rezultatelor obţinute de Organizaţia Judeţeană s-au luat următoarele decizii: Excluderea din partid a domnului Gheorghe Damian vicepreşedinte PSD Alion florea gheorghe damianba şi a domnului Ioan Florea,consilier judeţean PSD”, se arată într-o postare pe pagina de facebook a PSD Alba.

Se pare că ședința Comitetului Executiv Județean a fost condusă de președintele partidului PSD Alba, Ioan Dîrzu, iar motivul invocat la excludere, potrivit surselor noastre, în limbajul ”de lemn” specific al PSD, ar fi: ” trădarea și neintegrarea celor doi (Gheorghe Damian și Ioan Florea) pe linia partidului”. Mărul discordiei l-a constituit faptul că cei doi excluși l-au susținut pe rectorul Daniel Breaz să candideze la alegerile parlamentare, ei fiind acuzați că ar fi făcut ”înțelegeri ascunse”, motiv pentru care nu s-au obținut suficiente voturi pentru al doilea loc de deputat. S-a mai invocat faptul că rectorul Daniel Breaz ar fi ”tras în jos lista” de la Senat, iar dacă ar fi rămas lista inițială (n.n. cu Radu Tuhuț primul pe lista la Senat), PSD ar fi obținut un rezultat mai bun la alegerile parlamentare.

Din surse credibile se pare că în cazul votului de excludere nu a fost făcută prezența, au fost numărate dor voturile împotriva și abținerile, fără să fie numărate voturile pentru.  Aceleași surse din partid susțin că votul a fost nestatutar, în cazul votului de excludere a primarului din Ciugud, Gheorghe Damian fiind foarte puține voturi „pentru”.

Practic, prin această decizie, neașteptată chiar și pentru mulți din interiorul partidului, PSD Alba își face harachiri. Excluzându-l pe primarul Ciugudului partidul pierde, putem spune, cel mai competent om din administrația locală, dacă ar fi să luăm în calcul faptul că este primarul comunei care a absorbit cele mai mari fonduri europene din județul Alba, chiar și din țară. Ce a făcut Gheorghe Damian în comuna Ciugud nu mai are nevoie de nicio prezentare și este clar că a adus un plus de imagine partidului, fiind super mediatizat de-a lungul timpului chiar și în presa națională.

Dacă ne gândim bine, decizia luată în ședința Comitetului Județean Executiv al PSD Alba nu poate fi considerată pe deplin un harachiri, această sinucidere a samurailor japonezi fiind considerată în țara lor un act de onoare. Ori, despre ce onoare este vorba când îl excluzi în lipsă pe Gheorghe Damian, cel mai performant primar din PSD Alba… vă lăsăm pe voi să decideți.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea