Rămâi conectat

Politică Administrație

PSD Alba: Dumitrel și Hava să-și ceară scuze cetățenilor din județ și să-și dea demisia pentru incompetență

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, într-o conferință de presă susținută la scurt timp de la miting, conducerea extinsă a PSD Alba a cerut la unison demisia conducerii Consiliului Județean Alba și a Primăriei Alba Iulia, respectiv a președintelui Ion Dumitrel și a edilului Mircea Hava, pentru “incompetența cu care au gestionat managementul deșeurilor din județul Alba.”

 

PSD Alba (1)Președintele PSD Alba Ioan Dîrzu a explicat că prin mitingul organizat astăzi în fața sediilor administrațiilor locale și județene “s-a luat poziție față de indolența celor ce conduc aceste două instituții și care se fac vinovați de criza fără precedent în care se găsește județul în ceea ce privește depozitarea deșeurilor colectate de la populație și agenții economici”.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Ion Dumitrel și Florin Roman, huiduiți la Alba Iulia. Gestul neașteptat al președintelui CJ Alba: Am venit să-mi dau demisia

Acesta a catalogat drept minciuni grosolane afirmațiile vecepreședintelui CJ Alba, Florin Roman, potrivit cărora PSD ar avea vreo vină în actuala criză a gunoaielor.

CITEȘTE ȘI: Scandalul gunoaielor din Alba – o afacere care miroase a PSD

PSD HG deseuriLegat de Hotărârea de Guvern nr. 349 din anul 2005 privind închiderea gropilor de gunoi neconforme – pe care liberalul ar fi pus-o pe seama fostului premier și lider PSD Adrian Năstase – deputatul Ioan Dîrzu a arătat că actul normativ a fost semnat de foști și actuali liderii ai PNL – PDL, respectiv de Sulfina Barbu (ministrul Mediului) și Vasile Blaga (ministru MAI).

Cu privire la cine a pus în aplicare această hotărâre de guvern, Dîrzu a spus că nu a fost vorba despre Dimitrie Clepan (fost director AMP Alba din partea PSD), ci de un “PDL-ist pe nume Vasile Todea.”

 

De asemenea, șeful PSD Alba susține că prelungiriea de către Garda de Mediu a termenului de depozitare a gunoaielor din Alba la groapa ecologică de la Sibiu se datorează demersurilor pe care subprefectul PSD de Alba, Cornel Murg și șeful Gărzii de Mediu Alba, social-democratul Dan Hălălai, le-au întreprins la București, la Comisariatul Geneal al Gărzii de Mediu.

 

Depuatul a PSD Alba (2)mai făcut referire la un moment petrecut cu mai mult timp înainte de declanașarea crizei gunoaielor, când Ministrul Fondurilor Europene – Eugen Teodorovici i-a atras atenția “arogantului nostru primar” că va avea probleme cu halda de deseuri și cu depozitarea lor. “Acesta însă nu a făcut nimic pentru a evita situația în care s-a ajuns”, a spus Ioan Dîrzu.

 

Principalul vinovat pentru criza gunoaielor, în viziunea șefului social-democraților din județ, este președintele CJ Alba Ion Dumitrel, cel care nu “a realizat așa cum trebuia și așa cum și-a asumat finalizarea depozitului de deseuri în cadrul Sistemului integrat de management al deseurilor”.

 

„Ion Dumitrel și Mircea Hava să-și ceară scuze cetățenilor din Alba și să-și dea demisia pentru indolența și incompetența cu care au gestionat managementul deșeurilor. Au avut zece ani la dispoziție să se pregătească pentru acest moemnt, dar nu au făcut nimic. Iar cei care plătesc pentru greșelile lor sunt tot cetățenii județului”, a afirmat pre;edintele PSD Alba.

 

Ovidiu Jidveian, vicepreședinte PSD Alba: „Mitingul a avut ca scop sancționarea delăsării administrației locale și județene, care încă de acum zece ani și-a asumat închiderea gropii de gunoi de la Pârâul Iovului, care, din câte am ânțeles, mai putea fi prelungită până în 2017. Să aducem la cunosștința populației că PNL și PDL nu au făcut nimic în acești zece ani pentru a construi groapa de gunoi ecologică, finalizată în proporție de doar 20%. Nu au fost gospodari, nu au gestionat bine județul, în special în problema gunoiului, iar cetățenii trebuie acum să plătească delăsarea lor. Consiliul Județean Alba este adevăratul vinovat.”

 

Daniel Zdrînc, consilier local PSD: „Rămâne o întrebare legitimă. De ce din 2012, de când s-a semnat hotărârea pentru construirea depozitului ecologic de deșeuri îde către CJ Alba și până astăzi, nu s-a finalizat decât 20% din lucrare? Nu cred că va fi terminat nici până în 2017. Cât va costa acest lucru populația județului?”

B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea