Rămâi conectat

Politică Administrație

PSD Alba: Demnitatea şi toleranţa trebuie să fie mai presus de interesele politice!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În această perioadă destul de tulbure, în care mişcările antidemocratice îşi fac tot mai mult loc, o lege care promovează demnitatea umană şi toleranţa faţă de diferenţele de grup este foarte necesară. Prin urmare, legea iniţiată de liderul PSD Liviu Dragnea stabileşte reguli clare care păstrează democraţia în ţară.

Dirzu01

Aşa cum vedem, urmaşii Brătienilor, adică PDL şi PNL, combat promovarea legii fără să fie bine informaţi. Dacă ar fi dorit să afle amănunte pe această temă ar fi înţeles că există deja, încă din anul 2000, un cadru legislativ privind combaterea discriminării, iar noua lege nu face altceva decât să consolideze aceste prevederi.

Totodată, liberalii vechi şi noi din PNL ar fi înţeles că legea privind combaterea discriminării nu restrânge dreptul la libera exprimare, la opinie şi la informaţie. Primul lucru pe care trebuie să-l facă orice om normal şi raţional, înainte de a comenta o iniţiativă legislativă, înainte de a o critica, înainte de a fi violent este să citească cu atenţie, atât legea, cât şi amendamentele care au fost adoptate în Comisia Juridică. Cu toţii vor înţelege că nu există nicio prevedere din acest proiect de lege care să atenteze la libertatea presei, absolut niciuna! Am văzut “oameni de bine” care au declarat că nu mai au voie să-şi spună părerea, la televizor, despre politicieni. Nici vorbă de aşa ceva! Legea nu-i opreşte!

În ceea ce priveşte defăimarea, e un fapt absolut normal ca toate generaţiile din această ţară să se aplece puţin asupra istoriei care, din păcate, nu este foarte îndepărtată, când milioane de oameni au murit din cauza promovării urii de rasă. Ar trebui să privim cu atenţie la ce se întâmplă acum în lume, în general şi chiar în zone apropiate de noi: sunt lupte culturale şi entice care fac zeci de mii, sute de mii de victime, oameni nevinovaţi, printre care foarte mulţi copii. Din fericire, în prezent, România este o insulă de toleranţă şi stabilitate socială şi trebuie să păstrăm această stare de normalitate.

Trebuie să rămânem o oportunitate atractivă pentru investiţii şi să spunem clar că ne înţelegem bine de sute de ani cu minorităţile. Îşi doreşte cineva ca în România copiii noştri să fie învăţaţi să incite la ură, să incite la răzbunare? A fost vreodată în România un curent majoritar prin care grupurile minoritare să fie pedepsite?  Nu s-a întâmplat aşa ceva, dar având în vedere pericolele din zonă, e bine să promovăm această lege, care asigură toleranţa faţă de grupurile minoritare, pentru că nu ne poate face decât bine. Legea a ţinut seama de observaţiile Consiliului Legislativ, ale Guvernului, ale Consiliului Naţional al Discriminării şi ale parlamentarilor.

În ceea ce priveşte amenzile, ele există şi în prezent, nu e vorba de nimic în plus. Atunci, pe bună dreptate ne întrebăm: de unde vine această încrâncenare pe scena politică?

Biroul de Presă al PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Luni, 29 aprilie 2024 – Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia: Indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2025, pe ordinea de zi

Bogdan Ilea

Publicat

în

Luni, 29 aprilie 2024 – Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia: Indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2025, pe ordinea de zi Consiliul Local Alba Iulia este convocat în ședință ordinară, pe data de 29 aprilie 2024. Între proiectele de hotărâre de pe Ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea