Rămâi conectat

Politică Administrație

Protocol de cooperare între administrația locală şi compania SC Microsoft România SRL, în cadrul proiectului pilot „Alba Iulia Smart City 2018”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pe Ordinea de zi a ședinței CL Alba Iulia, programată să se desfășoare în 31 ianuarie, se află proiectul de hotărâre privind încheierea unui protocol de cooperare între Municipiul Aiba Iulia şi compania SC Microsoft România SRL, în vederea cooperării în cadrul proiectului pilot „Alba Iulia Smart City 2018”.

smart-city-alba-iuliaPotrivit raportului de specialitate întocmit de Tudor Drîmbărean, asistent manager al proiectului, este vorba despre un parteneriat care poate genera rezultate imediate şi pe termen lung asupra dezvoltării comunităţii locale din Alba Iulia în contextul implementării Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană. Soluţiile propuse în cadrul proiectului pilot ”Alba Iulia Smart City 2018” vor fi finanţate în întregime de către compania SC Microsoft România SRL pe perioada 2017-2019 și vor avea un rol complementar vis-a-vis de celorlalte soluţii inteligente care urmează a fi implementate la nivelul municipiului Alba Iulia în cadrul proiectului Alba Iulia Smart City 2018.

Soluţiile inteligente propuse de Microsoft România pentru Municipiul Alba Iulia vizează următoarele paliere:

1. Monitorizare trafic şi identificare plăcuţe înmatriculare auto
2. Management flotă ambulanţe, utilitare de salubritate şi mijloace de transport în comun
3. Management Energetic Municipal
4. Acces la educaţie de oriunde şi oricând, pentru toţi
5. Analiză conformitate cu ISO 18091
6. Analiză infrastructură U si evaluare cyber security
7. Program de support pentru Startup- uri

”Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 195/26.07.2016 s-a aprobat încheierea unui protocol de colaborare între Municipiul Alba Iulia şi Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, în vederea cooperării în cadrul proiectului pilot „Alba Iulia Smart City 2018” în România.

Conform Ministerului „această iniţiativă vine în contextul în care industria TIC din România înregistrează valori crescute de concentrare şi dezvoltare, cu o piaţă de produse şi servicii bazate pe tehnologii Smart în continuă creştere. Acest proiect se va baza pe dezvoltarea de parteneriate publice- private care vor conduce la integrarea lanţurilor valorice din diverse sectoare de activitate la nivel local şi regional. Industria de U8iC, asociaţii, institute de cercetare-dezvoltare, universităţi şi nu în ultimul rând voluntari vor lucra împreună la construirea celui mai modern şi inteligent oraş din România din punct de vedere high-tech. Proiectul va fi finalizat în decembrie 2018, odată cu celebrarea Centenarului Marii Uniri la Alba Iulia.

Compania SC Microsoft România SRL reprezintă brandul sub care Microsoft Corporation furnizează servicii digitale. Microsoft Corporation este unul dintre liderii mondiali în servicii digitale, fiind prezent pe toate continentele şi în aproape toate ţările lumii.

În România, obiectivul companiei este de a fi liderul în tehnologie şi partenerul de încredere pentru viitorul României. Direcţiile strategice de impact local ale Microsoft sunt „Agenda Digitală pentru România”, „Competitivitatea Mediului de Afaceri” şi „Crearea de Oportunităţi pentru Tineri”. Compania a crescut de la 4 angajaţi în 1996 la peste 450 în 2013. Microsoft este constant între Cei Mai Doriţi Angajatori în România (rezultat al unei cercetări de piaţă amănunţite realizate de Catalyst Consulting), în 2013, Microsoft a primit pentru al şaselea an consecutiv distincţia Best European Workplace, din partea Great Place to Work Institute. Peste 50% dintre locurile de muncă din industria IT românească sunt influenţate de Microsoft (studiu de impact economic IDC din 2009, comandat de Microsoft). Pentru fiecare RON pe care Microsoft îl câştigă în România, partenerii Microsoft din industria locală câştigă peste 6 RON (conform aceluiaşi studiu).

În România, sunt peste 3.000 de parteneri comerciali activi cu ajutorul cărora compania adresează cu soluţii peste 600.000 de instituţii publice şi companii mici şi mijlocii. în prezent, peste 1.000 de români lucrează la Microsoft în comunităţi din întreaga lume.

În contextul proiectului Alba Iulia Smart City, compania SC Microsoft România SRL a răspuns apelului lansat în acest an de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale printr-un proiect care integrează o serie de soluţii de tip smart implementate la nivelul Municipiului Alba Iulia”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre ce va fi supus spre aprobare consilierilor locali din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea