Rămâi conectat

Sport

Promovarea în Liga a 3-a, dezideratul suprem pentru Şurianu Sebeş | După 7 ani, o echipă din „Arini” bate iar la porţile eşalonului terţ

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Şurianu Sebeş poate deveni a 5-a reprezentantă a judeţului Alba în ediţia viitoare a Ligii a 3-a, dacă va depăşi dubla manşă din barajul de promovare, în care va avea în faţă Viitorul Caransebeş, reprezentanta judeţului Caraş-Severin, meciuri prevăzute în 17 şi 24 iunie.

Ultimul sezon în care o echipă din „Arini” a jucat în eşalonul terţ a fost ediţia 2009-2010, cu CSM Sebeş, ce-i avea atunci în efectiv pe Stănilă şi M. Neagu, în vreme de Dan Comşa era în staff-ul administrativ, promovarea fiind realizată în 2005 (s-au bifat cinci stagiuni consecutive pe a treia scenă). În urmă cu 12 ani, accederea în eşalonul terţ, de pe locul secund al Ligii a IV-a, s-a realizat cu Daniel Popa pe banca tehnică, personaj care actualmente îndeplineşte funcţia de preşedinte al clubului înfiinţat în 2014. “Nu concepem altceva decât promovarea! Nici nu mă gândesc să eşuăm! Misiunea noastră este fermă, să ajungem în Liga a 3-a”, a precizat Dani Popa.

*Implicat în 2005 ca şi antrenor, acum vrea a doua promovare

Şurianu Sebeş a dominat copios precedentul sezon, reuşind să-şi adjudece eventul judeţean, după un marş autoritar: un singur eşec, cea mai prolifică ofensivă (101 goluri marcate), cea mai tare defensivă (numai 13 goluri primite în 26 de runde), câştigarea Cupei României, fără ca adversarii să marcheze. „Putem spune că suntem pregătiţi pentru Liga a 3-a, dar trebuie să demonstrăm asta în dubla manşă a barajului. În iarnă nu eram pregătiţi, în perspectivă ne ajută şi noile reglementări fotbalistice, iar printr-o colaborare cu LPS Sebeş şi o dublă legitimare putem asigura grupele de juniori”, a menţionat oficialul Şurianului.

*”Echipa reprezintă un mixt între tinereţe şi experienţă”

În efectivul Şurianului se regăsesc jucători experimentaţi ce au conchetat cu eşalonul superior, de genul N. Bănică (a promovat vara trecută cu Mureşul Vinţu), Cotoară, P. Muntean, Osogo, Bălaş (a contribuit la promovarea Performanţei Ighiu în 2015), Val. Drăgan, M. Neagu şi Şt. Radu (prezenţi în 2013 în efectivul Metalurgistului Cugir, promovată în Liga a 3-a). De partea cealaltă este filonul local, fotbalişti crescuţi la LPS Sebeş de Doru Oancea sau Dani Popa, nume precum Rahovean, R. Trif, Cl. Marcu, Ad. Lăcătuş sau Ludwig. „Efectivul nostru este un mixt fericit între tinereţe şi experienţă, o combinaţie bună. Suntem pregătiţi din punct de vedere fizic şi putem «duce» ritmul unui meci întreg. Cred că avem şanse reale să promovăm”, a mai spus Dani Popa.

*Hopul din iarnă şi speranţe în implicarea autorităţilor locale

În iarnă, s-a produs un cutremur în sânul favoritei la câştigarea Ligii a IV-a, când finanţatorul Armando Popescu, împreună cu 9 jucători, antrenorii Mihai Manea şi Raul Oargă au părăsit Şurianu, ajungând la Performanţa Ighiu. N-a mai fost „lapte şi miere” în „Arini”, jucătorii au început să sufere în plan financiar, iar soluţia ideală pentru redresarea situaţiei este reuşirea promovării, performanţă care ar obliga în mod direct autorităţile locale să se implice. „Dacă ne vom îndeplini obiectivul, sperăm să ne ajute primăria muncipiului Sebeş. Ar fi soluţia ideală ca bugetul să fie asigurat în mare parte de autorităţile locale. Şurianu ar deveni echipa reprezentativă a oraşului şi în respectivele condiţii implicarea factorilor de decizie din localitate ar asigura şi o continuitate normală copiilor crescuţi la LPS Sebeş, care apoi ar avea alternativa Ligii a 3-a”, a admis Dani Popa.

*Returul, în „Arini”

Şurianu Sebeş a făcut, poate, cel mai bun meci al stagiunii în finala Cupei României, pe Arena CSO Cugir şi ţinând cont de starea precară a gazonului în „Arini”, a prins contur varianta ca jocul retur al manşei de baraj, cu Viitorul Caransebeş, să se dispute tot sub Drăgana. „Dorinţa noastră este să jucăm în oraşul nostru, în faţa suporterilor, să le oferim o bucurie la noi acasă, cu toate că ştim că un teren bun ne-ar avantaja. În aceste zile, primăria face eforturi pentru ca suprafaţa de joc de la Sebeş să devină
«OK», se tăvălugeşte, se udă zilnic”, a menţionat preşedintele Şurianului.

Daniel Popa a oferit şi o caracterizare a adversarului din dubla de foc, una de totul sau nimic: „O formaţie organizată, ce are în  componenţă mulţi jucători cu experienţă, ce au evoluat în trecut în Liga a 3-a. Diferenţa o va face în cele 180 de minute atitudinea, echipa care îşi va dori mai mult promovarea şi va arăta aceasta pe gazon va reuşi să ajungă în Liga a 3-a. Rezultatul partidei tur contează enorm, vrem să marcăm şi ideal ar fi să nu primim gol în disputa din deplasare”, a încheiat Daniel Popa.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea