Rămâi conectat

Ştirea zilei

Proiectul Roșia Montană în dezbatere publică la Alba Iulia. Sunt așteptați miniștrii Dan Șova, Daniel Barbu, Rovana Plumb

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Senatorul liberal de Alba, Teodor Atanasiu,  a anunţat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în data de 11 octombrie va organiza la Alba Iulia o masă rotundă,  pe tema proiectului minier de la Roşia Montană, la care au fost deja invitați miniştrii responsabili de avizarea acestui proiect.

Este vorba despre ministrul Marilor Proiecte, Dan Şova, ministrul Mediului, Rovana Plumb, ministrul Culturii, Daniel Barbu, și minstrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu. Vor fi de asemenea invitate la acest eveniment personalităţi ale vieţii culturale şi civile din Alba, jurnaliști, reprezentanţi ai ONG-urilor care sunt împotriva proiectului şi reprezentanţi ai sindicatului minerilor din Roșia Montană.

Teodor Atanasiu:  „Vreau să găsim o soluţie ca acest proiect să prindă viaţă. Şi aşa cum este el astăzi, generează o confuzie totală ce va conduce la eşec. Şi să vă spun care este confuzia: toată lumea amestecă complet aiurea proiectul de lege trimis în parlament cu proiectul minier de la Roşia Montană. Două lucruri complet diferite.  

Proiectul de lege trimis în Parlament, dacă se votează, investiţia nu începe pentru că nu are avizele şi acordurile de mediu, de descărcare etc. Dacă proiectul de lege pică, investiţia poate fi făcută dacă primeşte acele acorduri de mediu etc. Proiectul de lege din Parlament nu vorbeşte despre cum va fi făcută investiţia minieră, cât se decopertează, câte cianuri se bagă, etc. Nici vorbă! Proiectul acesta de lege vorbeşte despre exceptările de la diverse legi: de la legea privind exproprierile, de la codul silvic, de la legea minelor, etc. Nu are nici o legătură cu procesul minier, cu proiectul în sine. Pentru ca totul să fie în regulă, acest proiect din Parlament trebuie să fie substanţial modificat, şi să fie transformat într-un proiect de lege care modifică legislaţia actuală ÎN GENERAL  şi nu numai pentru Roşia Montană.

Dacă se întocmeşte astfel proiectul de lege, sunt convins că o să treacă de Parlament. Apoi, fiecare, dacă îşi primeşte avizele, poate demara investiţia. Dar nu este corect să se facă o lege cu excepţii pentru fiecare investitor în parte şi poate unul ne place, altul nu ne place”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea