Rămâi conectat

Actualitate

Proiectul „O viață dreaptă” al Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis: După primele centralizări peste 70% dintre copii au cel puțin o afecțiune la coloană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Din această săptămână au început evaluările din cadrul proiectului „O viață dreaptă” inițiat de Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis în parteneriat cu centrul de recuperare Starmedica. După campania de informare din cadrul școlilor desfășurată luna trecută unde au fost împărțite flyere informative  in cadrul ședințelor cu părinții, voluntarii au început în această săptămână evaluările afecțiunilor coloanei.

„Până în momentul de față am desfășurat activitățile proiectului în 6 școli, iar rezultatele sunt devastatoare. După primele centralizări rezulta ca 71,43% dintre copii au cel puțin o afecțiune și doar 8,16% au o coloană sănătoasă și fără probleme. Diferența de 20,41% sunt copii care au lipsit sau au refuzat evaluarea. Menționăm că evaluările s-au desfășurat cu specialiști kinetoterapeuți și voluntari dintre  studenții la Universitatea 1 Decembrie 1918 Facultatea de kinetoterapie si motricitate speciala” a spus Dragoș Medrea președintele Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis.

Proiectul „O viață dreaptă” are ca scop identificarea afecțiunilor coloanei, iar grupul țintă sunt copiii  de clasa a 6-a , moment  în care aceste afecțiuni debutează. Rezultatele obținute vor fi cuprinse într-un studiu și publicate .

„Dorim să prevenim agravarea acestor afecțiuni, care vor duce spre un adult cu probleme de coloană vertebrală. Kinetoterapia este esențiala pentru copiii care au fost depistați cu deficiențe fizice. Sunt exerciții care se pot face de copii in centre de recuperare medicala, la orele de sport sau acasă. De asemenea băncile care nu sunt întotdeauna ergonomice, iar ghiozdanele încărcate contribuie la dezvoltarea acestor afecțiuni. Acest proiect dorim să fie un început al conștientizării acestor probleme” Adela Neamțu , kinetoterapeut din cadrul proiectului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii În căutare de bani pentru a acoperi găurile din buget, Guvernul trimite ANAF-ul după contribuabilii suspectați că nu-și declară sursele de venit. Agenția Națională de Administrare Fiscală i-a luat, din nou, la ochi pe românii care fac bani din chirii. „Autoritățile de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea