Rămâi conectat

Actualitate

Proiectul de lege privind înfiinţarea Avocatului Copilului, adoptat tacit de Camera Deputaților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Proiectul de lege privind înfiinţarea instituţiei Avocatul Copilului a fost adoptat tacit marţi, 28 iunie, de plenul Camerei Deputaţilor.

Proiectul prevede înfiinţarea Avocatului Copilului, care este o instituţie publică autonomă şi independentă faţă de orice autoritate publică, în condiţiile legii.

Avocatul Copilului veghează la respectarea drepturilor copilului definite în Constituţie, Convenţia cu privire la drepturile copilului şi alte prevederi legale.

Proiectul de lege a avut raport de respingere, iar în şedinţa de plen din 8 iunie acesta nu a întrunit numărul necesar de voturi, ca urmare s-a hotărât retrimiterea la comisie.

Termenul pentru dezbatere şi vot final a fost depăşit, iar propunerea legislativă se consideră adoptată. Camera Deputaţilor este primul for sesizat în legătură cu acest proiect.

sursa: Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea