Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Proiect OUG: Soţiile veteranilor de război și alte persoane cu statut special vor fi scutite de plata taxelor locale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului care urmează să scutească soţiile veteranilor de război de plata taxelor locale, a fost publicat de Ministerul Finanțelor. Situația acestora s-a aflat în centrul unui scandal politic, în ultimul timp, ca urmare a dipariţiei din noul Cod Fiscal a unei prevederi care menţiona în mod expres exceptarea de la plata taxelor.

pensionareScutirea urmează să se aplice şi altor categorii de persoane cu statut special, urmând să fie restabilite facilităţile fiscale acordate până la finalul anului trecut.

Citește și: Valoarea punctului de pensie: Vezi cum se calculează pensia

„În cazul veteranilor şi al văduvelor de război, ministerul propune scutirea integrală de la plata impozitelor pentru clădirile şi terenurile deţinute în comun cu soţii/soţiile acestora, precum şi pentru un mijloc de transport, la alegere. Pentru persoanele persecutate din motive politice şi cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri şi soţii/soţiile acestora, scutirile se acordă pentru locuinţa de domiciliu, terenul aferent acesteia şi pentru un mijloc de transport, la alegere”, a precizat ministerul.

Concret, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă completează articolele 456, 464 şi 469 din noul Cod Fiscal.

„Scutirea (de impozit n.r.) se acordă integral pentru clădirile aflate în proprietatea persoanelor menţionate (…), deţinute în comun cu soţul sau soţia. În situaţia în care o cotă-parte din clădiri aparţine unor terţi, scutirea nu se acordă pentru cota-parte deţinută de aceşti terţi”, prevede proiectul de Ordonanţă de Urgenţă, publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea